Personalitatea copilului de varsta scolara mica

Trimisa la data: 2009-04-23 Materia: Psihologie Pagini: 40 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Rafael_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica
Definitia aceasta tridimensionala a atitudinii are si o valoare euristica deoarece poate schimba demersul educativ de formare si schimbare a atitudinilor prin metode si tehnici ce vizeaza componentele active, cognitive si comportamentale ale atitudinii tinta. In structura caracterului se pot distinge patru grupe fundamentale de atitudini: atitudinea fata de sine insuti (modestie, orgoliu, demnitate dar si sentimente de inferioritate, culpabilitate), atitudine fata de ceilalti, fata de societate (altruism, umanism, patriotism, atitudini politice), si atitudine fata de munca.

Trasaturile de personalitate, diagnosticate cu ajutorul chestionarelor si care intra in structura caracterului pot fi considerate, intr-o anumita masura, expresia atitudinilor pe care le are persoana fata de ea insasi. Nu exista un sistem de trasaturi unanim acceptat, dar exista totusi o serie de factori ce cuprind cel mai bine profilul psihologic al unei persoane: dominanta, acceptare de sine, independenta, empatie, responsabilitate, socializare, autocontrol, toleranta, realizare de sine prin conformism, realizare de sine prin independenta. Avand in vedere plasticitatea deosebita a "substantei" psihologice ce va constitui personalitatea viitorului adult, scoala trebuie sa-si asume, intr-o maniera sistematica, mai sustinuta, responsabilitati formative.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica

Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica
Cuprins

Capitolul I. Particularitati psihologice de varsta ale scolarului mic..............................................3
1.1. Introducere............................................3
1.2. Specificul dezvoltarii psihice............................ 3

Capitolul II. Conceptul de personalitate si specificul acesteia la scolarii mici.......................................7
2.1. Caracteristici generale ale personalitatii.......................7
2.2. Componente structurale ale personalitatii.......................16

Capitolul III. Temperamentul in structura personalitatii copilului de varsta scolara mica.......................................31
3.1. Temperamentele clasice.....................................31
3.2. Modalitati de investigatie a temperamentului.................34

Capitolul IV. Concluzii...........................................37

Bibliografie..........................................39
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Personalitatea copilului de varsta scolara mica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.