Personalitatea copilului de varsta scolara mica

Trimisa la data: 2009-04-23
Materia: Psihologie
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_B
Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica
Definitia aceasta tridimensionala a atitudinii are si o valoare euristica deoarece poate schimba demersul educativ de formare si schimbare a atitudinilor prin metode si tehnici ce vizeaza componentele active, cognitive si comportamentale ale atitudinii tinta. In structura caracterului se pot distinge patru grupe fundamentale de atitudini: atitudinea fata de sine insuti (modestie, orgoliu, demnitate dar si sentimente de inferioritate, culpabilitate), atitudine fata de ceilalti, fata de societate (altruism, umanism, patriotism, atitudini politice), si atitudine fata de munca.

Trasaturile de personalitate, diagnosticate cu ajutorul chestionarelor si care intra in structura caracterului pot fi considerate, intr-o anumita masura, expresia atitudinilor pe care le are persoana fata de ea insasi. Nu exista un sistem de trasaturi unanim acceptat, dar exista totusi o serie de factori ce cuprind cel mai bine profilul psihologic al unei persoane: dominanta, acceptare de sine, independenta, empatie, responsabilitate, socializare, autocontrol, toleranta, realizare de sine prin conformism, realizare de sine prin independenta. Avand in vedere plasticitatea deosebita a "substantei" psihologice ce va constitui personalitatea viitorului adult, scoala trebuie sa-si asume, intr-o maniera sistematica, mai sustinuta, responsabilitati formative.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica

Lucrare de licenta despre Personalitatea copilului de varsta scolara mica
Cuprins

Capitolul I. Particularitati psihologice de varsta ale scolarului mic..............................................3
1.1. Introducere............................................3
1.2. Specificul dezvoltarii psihice............................ 3

Capitolul II. Conceptul de personalitate si specificul acesteia la scolarii mici.......................................7
2.1. Caracteristici generale ale personalitatii.......................7
2.2. Componente structurale ale personalitatii.......................16

Capitolul III. Temperamentul in structura personalitatii copilului de varsta scolara mica.......................................31
3.1. Temperamentele clasice.....................................31
3.2. Modalitati de investigatie a temperamentului.................34

Capitolul IV. Concluzii...........................................37

Bibliografie..........................................39

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Personalitatea copilului de varsta scolara mica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.