Personalitatea la varsta a treia si adaptarea varstnicului

Trimisa la data: 2009-04-10
Materia: Psihologie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oreste_Pa
Lucrare de licenta despre Personalitatea la varsta a treia si adaptarea varstnicului
Prezentatorul instructiunilor de fata roaga pe colegii psihologi sa-i transmita toate observatiile lor critice.Sa nu uite ca efortul lui Schmieschek reprezinta una din incercarile de valorificare practica a conceptiei profesorului Karl Leonhard si orice semnal are din partea practicienilor este bine venita.De pe pozitia cercetatorului preocupat si de aspectele deontologice ale incercarilor de a descifra ,, firea " umana ,se accentueaza ca nu este indicat sa se acorda,teoretic, o valoare infailibila unui singur instrument de explorare. In acest context,este indicata compararea /corelarea rezultatelor metodei Schmieschek cu rezultatele altor chestionare (

MMPI, de pilda sau Woodworth-Mathews) si altor tehnici (rezultatele tratamentului psihoterapeutic,ale interventiilor psiho-socio-pedagogice si ale psihologiei, ale interventiilor psihofarmacologice ).Tot in cadrul acestei discutii deontologice socotim util sa reliefam faptul ca tratarea cu usurinta a unor asemenea instrumente de lucru si interpretarea pripita a rezultatelor, pot genera conflicte si deteriorari atat pe linia psiholog-subiect, cat si in structura psihica a subiectului. Asemenea chestionare nu pot fi identificate cu un test oarecare de memorie, ci ele pretind explorarea unor structuri; iar ,, joaca de-a chestionarele '' poate duce la discreditarea miscarii de psihologie medicala si de asistenta psiho-socio-pedagogica complexa din tara noastra.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Personalitatea la varsta a treia si adaptarea varstnicului

Lucrare de licenta despre Personalitatea la varsta a treia si adaptarea varstnicului
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive..................................3
Esantionarea..............................................5

Capitolul II. Material si metode..................................7
Chestionarul personalitatii accentuate Schmiescheck.................9
Inventarul de personalitate Eysenck.................................12
Scala de introversie-extroversie...............................16
Scala de nevrotism.................................................16
Scala de labilitate.............................................17

Capitolul III. Obiective...........................................20
Ipoteze teoretice...............................................20
Rezultate si discutii...............................................21

Capitolul IV. Concluzii............................................26

Capitolul V. Anexe...............................................43

Bibliografie.......................................................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Personalitatea la varsta a treia si adaptarea varstnicului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.