Perspective ale monedei unice euro in cadrul sistemului monetar european

Trimisa la data: 2010-08-03
Materia: Economie
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_O
Lucrare de licenta despre Perspective ale monedei unice euro in cadrul sistemului monetar european
Raportul Werner nu a fost niciodata implementat cu toate ca obiectivele UEM au fost in totalitate aprobate de ECOFIN in martie 1971. Consiliul Ministerial de la acea data nu a acceptat necesitatea crearii unor noi institutii in afara celor deja existente si prin urmare, nu a sesizat necesitatea modificarii Tratatului de la Roma. Respingerea ideii unui centru de decizie economica nu este surprinzatoare, dat fiind faptul ca, nici in prezent, centralizarea politicilor fiscale, prevazuta in planul Werner, nu s-a dovedit posibil de realizat in practica.

Esuarea tentativei de a demonstra necesitatea unei institutii comune de politica monetara s-a datorat incompatibilitatii acestei idei cu perceptia existenta in acea perioada asupra stadiului de uniune monetara si rolului important acordat Fondului Monetar International care, la momentul respectiv, crea posibilitatea mentinerii unor cursuri de schimb fixe, fara sa fie nevoie de alte institutii monetare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perspective ale monedei unice euro in cadrul sistemului monetar european

Cuprins


Capitolul I Crearea Sistemului Monetar European...........3
1.1 Etape premergatoare ale crearii Sistemului Monetar European. Planul Werner..............3

Capitolul II Uniunea Monetara Europeana(UME)......25
2.1 Etape ale infaptuirii Uniunii Economice Monetare.........25
2.2 Introducerea monedei Euro..........32
2.3 Institutiile Uniunii Economice Monetare..........39

Capitolul III Moneda EURO si reforma bancara.........47
3.1 Suportul institutional EURO............47
3.2 Sistemul de plati si decontari Target..........52
3.3 EURO ca moneda internationala..........55
3.4 Raportul de schimb euro-dolar..........56
3.5 EURO - instrument de integrare politica........57

Capitolul IV Moneda EURO si implicatiile sale.......59
4.1 Efectele introducerii monedei EURO............59
4.2 Costurile pentru introducerea EURO........62
4.3 Avantaje si dezavantaje ale introducerii monedei Euro........65
4.4 Efectele Euro pe pietele de afaceri europene pe termen lung.....70
4.5 Extinderea Uniunii Economice si Monetare. Procesul de aderare a statelor candidate din Europa Centrala si de Est.........74

Concluzii...........82

Bibliografie........85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perspective ale monedei unice euro in cadrul sistemului monetar european". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.