Perspective de analiza istorica a functionarului public in cadrul administratiei publice

Trimisa la data: 2010-11-07
Materia: Administratie Publica
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andan
Lucrare de licenta despre Perspective de analiza istorica a functionarului public in cadrul administratiei publice

Organele admistratiei publice sunt formate din trei parti : functionarii administratiei publice,competenta organelor administratiei publice si mijloacele materiale de care dispun.
Pornind de la studiul juridic al hotararilor sau personalul care formeaza organele administratiei publice, prima problema este cea referitoare la notiunea de functionari ai administratiei publice.

In legatura cu aceasta problema, literatura si practica administrativa a cunoscut mai multe formulari ; in unele lucrari1, se foloseste titulatura de "functionar al administratiei publice". Indiferent de titulatura pe care o poarta lucratorii din cadruladministratiei publice, s-a precizat ca, pentru lamurirea acestei notiuni sunt necesare doua precizari: in primulrand, cu privire la ce s-a aratat la partile componente ale unui organ al administratiei publice in sensul ca, dreptul administrativ nu are ca obiect de studiu pe toti lucratorii din cadrul administratiei publice,ci numai pe aceia care sunt functionari, si in al doilea rand, studiul functionarilor din cadrul organelor administratiei publice e facut de catre dreptul administrativ si e valabil pentru toti functionarii care isi desfasoara activitatea in cadrul celorlalte forme de manifestare a puterii statale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perspective de analiza istorica a functionarului public in cadrul administratiei publice

Capitolul I: Rolul si locul functionaurlui public in administratia publica.............3

1.Notiunea de functionar al administratiei publice.....................3
a. Considerente introductive....................3
b.Functionarul....................5
c. Conditii de accedere intr-o functie publica...........6
2. Statutul functionarului public......................10
3. Drepturile si indatoririle functionarului public........................11
4. Deosebiri intre notiunea de functionar public in acceptia Dreptului Administrativ fata de alte ramuri de drept.............15
a.Dezvoltare.............................15
b. Functii si functionari...................16
5. Raspunderea functionarului public...........................17

Capitolul II Locul functiei publice in sistemul administratiei publice .......25
1. Notiunea si trasaturile administratiei publice...........................25
2 .Notiunea si trasaturile functiei publice
3. Structura administrativa
4. Structura interna a functiei publice
5. Modificarea si incetarea raportului de functie publica

Concluzii...............35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perspective de analiza istorica a functionarului public in cadrul administratiei publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.