Perspective in macroeconomie

Trimisa la data: 2009-02-13
Materia: Economie
Pagini: 122
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_F
Lucrare de licenta despre Perspective in macroeconomie
Concurenta perfecta este purificata de orice element de monopol si exprima "suveranitatea conAZsuAZmaAZtoAZruAZlui rege". Presupune un asemenea raport de piata incat toti vanzatorii (producatorii) sa-si vanda toata proAZductia la un pret format pe piata, fara ca vreunul din ei sa-l poata influenta in mod hotarator. Totodata, toti cumparatorii sa poata cumpara ceea ce au nevoie si cat doresc din fiecare bun la acelasi pret al piAZeAZtei, de asemenea fara a-l putea modifica dupa dorinta lor. Exista tendinta de realizare a pretului de echilibru si cantitatii de echilibru, la care cererea va egaliza oferta. Prin aceasta intregul sistem economic este condus porAZnind de la actiunile individuale ale agentilor economici spre situatia cea mai buna pentru societate.

ConAZcurenta perfecta este sinonima cu piata libera, asigurand functionarea cea mai eficienta a sistemului eAZconomic, pe principii de rationalitate, printr-o cerere si oferta fluide adica usor adaptabile una la cealalta. Ea are numai caracter teoretic, conditiile fiind greu de intrunit, cu rol de model in studierea tipurilor de concurenta (a putut eAZxista la inceputurile capitalismului, doar in anumite zone si pentru anumite produse, neavand caracter geAZneralizat).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perspective in macroeconomie

Cuprins

Capitolul I. Notiunile de baza ale macroeconomiei......................3

Capitolul II. Cererea si oferta................................10

Capitolul III. Concurenta................................ 23

Capitolul IV. Pretul................................28

Capitolul V. Piete specifice................................38

Capitolul VI. Piata valutar-financiara................................43

Capitolul VII. Piata muncii................................52

Capitolul VIII. Piata monetara................................60

Capitolul IX. Piata capitalului - financiara................................70

Capitolul X. Cresterea economica - politici si strategii................................77

Capitolul XI. Venitul, consumul, investitiile................................92

Capitolul XII. Somajul................................97

Capitolul XIII. Inflatia................................102

Capitolul XIV. Fluctuatiile activitatii economice................................108

Capitolul XV. Statul Si economia................................116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perspective in macroeconomie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.