Perspectivele dezvoltarii turismului balnear in Romania - studiu de caz Baile Felix

Trimisa la data: 2014-07-27
Materia: Turism
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petrobv
Lucrare de licenta despre Perspectivele dezvoltarii turismului balnear in Romania - studiu de caz Baile Felix
Aceasta lucrare are la baza analiza perspectivelor dezvoltarii turismului balnear in statiunea Baile Felix. Am ales aceasta tema deoarece turismul balnear ocupa un loc important in turismul romanesc, datorita prezentei pe teritoriul nostru a numeroase izvoare termale si minerale, acestea avand efecte curative, pentru numeroase afectiuni. Am optat pentru Baile Felix pentru ca acesta statiune detine o traditie de sute de ani in domeniul balnear, in prezent fiind o statiune de inters international, care atrage numerosi turisi straini.

Scopul prezentei lucrari a fost cercetarea teoretica a conceptelor turism si turism balnear, analizarea statiunii Baile Felix din punct de vedere al potentialului turistic, prezentarea factoriilor naturali de cura existenti, urmarirea dezvoltarii turismului balnear din Romania si aducerea la cunostinta omului inclinat catre studiu, cat si unui turist, posibilitatile de dezvoltare a turismului balnear in statiunea Baile Felix prin prezentarea proiectelor si strategiilor initiate, a informatiilor despre evolutia unitatilor prestatoare de servicii, promovare, si a posibilelor amenintari in aceasta dezvoltare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perspectivele dezvoltarii turismului balnear in Romania - studiu de caz Baile Felix

Cuprins

Introducere..........................................5

Capitolul I. Aspecte conceptuale si metodologice privind : dezvoltarea turismului balnear in Romania......................................6
1.1. Turism, turismul balnear (turismul de sanatate)-aspecte teoretice....................................6
1.2. Particularitati ale turismului balnear.........................10
1.3. Factorii naturali de cura (tratament).........................12
1.4. Dezvoltarea turismului balnear din Romania.....................15

Capitolul II. Prezentarea generala a statiunii Baile Felix............................17
2.1. Localizare, descriere, dezvoltare...........................17
2.2. Potentialul turistic antropic si natural..................19
2.3. Factorii terapeutici naturali din zona statiunii Baile Felix...........................................21

Capitolul III. Posibilitati de dezvoltare a turismului balnear in Baile Felix..............................................29
3.1. Analiza stadiului actual de dezvoltare a turismului balnear in statiunea Baile Felix.Strategii si proiecte viitoare pentru dezvoltarea turismului balnear in Baile Felix.......................29
3.2. Analiza statistica a evolutiei in timp 2007-2013 a ofertei turistice de cazare.......................33
3.3. Prezentarea ofertei turistice de tratament din punct de vedere calitativ si cantitativ............................41
3.4. Analiza circulatiei turistice 2007-2013....................................43
3.5. Posibile amenintari in dezvoltarea turismului balnear in statiunea Baile Felix.................................53
3.6. Un impediment in dezvoltarea turismului balnear in statiunea Baile Felix...............................60
3.7. Program de crestere a eficientei promovarii...................62

Capitolul IV. Concluzii si propuneri..................................66

Bibliografie generala..................................71

Anexe........................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perspectivele dezvoltarii turismului balnear in Romania - studiu de caz Baile Felix". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.