Piata asigurarilor si pensia

Trimisa la data: 2010-07-23
Materia: Economie
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_R
Lucrare de licenta despre Piata asigurarilor si pensia
In anul 1948, in urma actului de nationalizare a principalelor mijloace de productie, societatile de asigurare din tara noastra au fost nationalizate si trecute in proprietatea statului. Societatile de asigurare nationalizate au continuat sa functioneze in vechea lor organizare pana la data de 1 Septembrie 1949, cand au fost puse in lichidare.

In anul 1952 s-a introdus asigurarea prin efectul legii , creandu-se si aparatul corespunzator pentru aceasta, Administratia Asigurarilor de Stat (ADAS) care a preluat si activitatea Intreprinderii de Stat pentru Reasigurari. Incepand cu aceasta data, au functionat in domeniul asigurarilor doua organisme: ADAS pentru asigurarile prin efectul legii si pentru reasigurari, si Sovromasigurare, pentru asigurarile facultative.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata asigurarilor si pensia

Cuprins


I. Concept, necesitate, evolutie si importanta pietei asigurarilor.....2

II. Piata internationala a asigurarilor de pensii........14

III. Sistemul de pensii in Romania........27

IV. Oportunitati de ocrotire a cetatenilor oferite prin reforma sistemului de pensii din Romania .........59

Bibliografie..........72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata asigurarilor si pensia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.