Piata de capital din Romania

Trimisa la data: 2010-09-27
Materia: Economie
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_Ma
Lucrare de licenta despre Piata de capital din Romania
Bear market sau piata sub semnul ursului reprezinta piata in care preturile scad. Deci, o piata bearis ofera o perspectiva pesimista si operatorii considera ca preturile scad. Pozitie long : daca se cumpara un contract futures, cumparatorul detine o pozitie long. Speculatorul initiaza pozitii long atunci cand se asteapta la o crestere viitoare a pretului futures. Hedgerul initiaza pozitii long atunci cand este expus cresterii pretului activului respectiv.

Pozitie short : cineva care vinde contracte futures pe care nu le detinea anterior este short sau are pozitii deschise short. A nu se confunda acest concept cu cel in care cineva care a avut initial o pozitie long prin cumpararea unor contracte futures si apoi le vinde pentru a-si compensa pozitia in piata. Speculatorul initiaza pozitii short atunci cand anticipeaza scaderea pretului futures. Hedgerul initiaza pozitii short atunci cand este expus scaderii pretului marfii sau al activului respectiv.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata de capital din Romania

Cuprins

Capitolul I. Tipuri contracte bursiere...............................3

Capitolul II. Contractele futures...........................7
2.1. Avantajele oferite de contractele futures.......................7
2.2 Piata futures......................................8
2.3. Mecanismul de tranzactionare in pietele futures...........................................11
2.4. Ordinele de tranzactionare................................13
2.5. Acoperirea riscului. Concepte de baza. Hedging si speculatii....................................17
2.6. Exemple de contracte futures pe valute........................24

Capitolul III. Contractele options.....................................38
3.1. Avantajele optiunilor..........................38
3.2. Modalitati de iesire dintr-o optiune.........................39
3.3. Strategii ale tranzactiilor cu optiuni.........................................40

Bibliografie.................................................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata de capital din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.