Piata de capital romaneasca si rolul acesteia in dezvoltarea economica

Trimisa la data: 2009-08-30
Materia: Economie
Pagini: 164
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_A
Lucrare de licenta despre Piata de capital romaneasca si rolul acesteia in dezvoltarea economica
Conform studiilor exista patru categorii de sisteme legale: englez, francez, german, si scandinavian. Celelalte tari au la baza sistemului lor legal unul din dreptul civil al celor patru. Aceste "familii" trateaza diferit contractele economice, drepturile si obligatiile partilor contractuale. Cele mai multe dintre tarile care au la baza dreptul civil englez au sisteme economice bazate pe piata de capital, fata de cele care au la baza orice alt sistem legal. Tarile cu un grad redus de dezvoltare au la baza dreptul civil englez sau alte sisteme legale.

Sunt doar cateva tari care au la baza dreptul civil german; sistemul legal german tinde sa accentueze drepturile creditorilor mai mult decat oricare alt sistem legal. In tarile cu traditie "francofona" aplicarea clauzelor contractuale nu este foarte eficienta iar valorile ridicate ale coruptiei au repercusiuni negative asupra performantei sistemului financiar. Cele mai multe dintre studiile efectuate se concentreaza asupra sistemelor legale franceze si engleze deoarece celelalte sisteme, cel scandinavian si german, sunt o combinatie a celor doua.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata de capital romaneasca si rolul acesteia in dezvoltarea economica

Cuprins

Capitolul I. Studii cu privire la corelatia dintre structura sistemului financiar si cresterea economica...............................3
1.1. Structura sitemului financiar................................3
1.2. Trasaturi esentiale ale celor doua sisteme financiare.....................................18
1.3. Globalizarea financiar-monetara..............................31

Caitolul II. Piata de capital si dezvoltarea economica: relatie directa sau cauzalitate inversa......................................43
2.1. Cadru legal de desfasurare al pietei de capital..................43
2.2. Piata de capital, dezvoltarea economica si liberalizarea contului de capital.................................59

Capitolul III. Pietele de capital in economiile emergente si in tranzitie...................................91
3.1. Sisteme financiare ale economiilor emergente si in tranzitie.......................................91
3.2. Perspencivele pietelor de capital din economiile emergente si in tranzitie.......................................110

Capitolul IV. Piata de capital din Romania...........................129
4.1. Mediu de afaceri....................................129
4.2. Participantii pe piata de capital............................139

Bibliografie...............................................161

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata de capital romaneasca si rolul acesteia in dezvoltarea economica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.