Piata interna unica europeana - realitati, tendinte, perspective induse de riscurile interne si internationale. Studiu de caz

Trimisa la data: 2011-06-29
Materia: Management
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: crisvattuiu
Lucrare de licenta despre Piata interna unica europeana: realitati, tendinte, perspective induse de riscurile interne si internationale. Studiu de caz
Mondializarea sau globalizarea nu este ceva absolut nou si totusi acesta e fenomenul cel mai caracteristic al lumii contemporane. Astazi are loc atat mondializarea comertului, cat si a productiei. Dislocarea marilor intreprinderi transnationale pe diferite meridiane ale globului este insotita de un transfer masiv de noi tehnologii si de personal productiv. Functionarea unei retele mondiale de burse, aflate intr-o legatura reciproca permanenta, a unificat si mai mult lumea. Dolarul american a devenit o valuta cautata in orice tara de pe glob. Are loc o globalizare a vietii culturale si chiar ideologice. Lumea priveste in fond aceleasi filme, citeste carti ce apara aceleasi idei.

In conceptia literaturii economice francofone, mondializarea are o sfera de cuprindere mult mai larga decat globalizarea. Globalizarea este urmarita pe anumite compartimente si anume: globalizarea activitatii firmelor, globalizarea schimburilor comerciale, globalizarea financiara s.a.m.d. Cu alte cuvinte globalizarea este privita ca un moment in cadrul procesului de mondializare, in cadrul careia actorul principal il reprezinta firma, de preferinta multinationala. Acest punct de vedere este sprijinit si de literatura anglo-saxona.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata interna unica europeana - realitati, tendinte, perspective induse de riscurile interne si internationale. Studiu de caz

Lucrare de licenta despre Piata interna unica europeana: realitati, tendinte, perspective induse de riscurile interne si internationale. Studiu de caz
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale privind economia globala..........3
1.1. Conceptul de globalizare economica..................3
1.2. Evolutia procesului de globalizare a afacerilor...............7
1.3. Factori de influenta pentru piata globala....................8
1.4. Impactul globalizarii asupra mediului de afaceri romanesc......10

Capitolul II Comertul cu servicii pe piata globala...............13
2.1. Liberalizarea tranzactiilor cu servicii............13
2.2. Instrumente de politica comerciala aplicabile tranzactiilor
internationale cu servicii..........18
2.3. Politica UE in domeniul serviciilor................21

Capitolul III Studiu de caz: Compania AIR FRANCE pe piata globala......28
3.1. Evolutii si perspective ale transporturilor aeriene...............28
3.2. Liberalizarea in cadrul transportului aerian international........32
3.3. Istoric si obiective ale companiei AIR FRANCE.....................46
3.4. Rezultate economice...................48
3.5. Strategia de dezvoltare a companiei AIR FRANCE pe piata globala....50

Concluzii...............56

Bibliografie............58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata interna unica europeana - realitati, tendinte, perspective induse de riscurile interne si internationale. Studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.