Piata monetara si rolul ei in sistemul bancar din Romania

Trimisa la data: 2010-04-09
Materia: Economie
Pagini: 34
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_C
Lucrare de licenta despre Piata monetara si rolul ei in sistemul bancar din Romania
Referitor la aparitia bancilor, se ridica intrebarea daca acestea au putut exista sau nu inainte de aparitia banilor. Unii autori, bazandu-se pe dovezi istorice, atesta faptul ca operatiunile bancare au aparut si s-au dezvoltat inca cu mii de ani inaintea erei noastre, concomitent cu aparitia si dezvoltarea vietii sociale. Acesti autori afirma ca in decursul timpului, bancile asigurau pastrarea unor obiecte de valoare, cum ar fi cele din metale pretioase. Astfel se considera ca templele, care primeau in depozit asemenea valori, desfasurau o activitate de tip bancar.

Vechii babilonieni, cu douazeci de secole inainte de Hristos, cunosteau practica de a incredinta templelor depozite de valori. In Forumul Roman se efectuau operatiuni de acelasi fel inca din secolul al IV-lea inainte de Hristos. In antichitate, egiptenii, asirienii, grecii si fenicienii, ca popoare civilizate care efectuau comert, se ocupau si cu schimbul de monede si metale pretioase. Trapezitii greci si argentarii romani inlesneau schimbul de monede, primeau in pastrare depuneri de valori si acordau credite.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata monetara si rolul ei in sistemul bancar din Romania

Cuprins

Ce este piata monetara si cum a evoluat ea.............3
Mecanismele pietei in economia deschisa............5
Interdependenta dintre piata bunurilor si piata monetara..........6
Piata monetara si pietele paralele............6
Relatia intre piata monetara clasica si pietele paralele.........8
Rolul monedei in economie............11
Comportamentele monetare si cererea de moneda............13
Echilibrul pietei monetare...........15
Rolul ratei dobanzii............15
Conditii de echilibru...........18
Bancile si oferta de moneda...........21
Actorii pietei monetare.........22
Bancile. Concept, aparitie si dezvoltare...........22
Bancile comerciale (de depozit) si rolul lor in sistemul bancar......25
Piata monetara in Romania............29
Trasaturi ale pietei monetare........29
Tranzitia de la piata interbancara la piata monetara deschisa in Romania................31

Bibliografie...........34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata monetara si rolul ei in sistemul bancar din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.