Piata muncii cu referire speciala la agricultura

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Economie
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: madya
Lucrare de licenta despre Evolutia pietei fortei de munca in Romania
Echilibrele sau dezechilibrele pe piata muncii pot fi abordate pornind de la caracteristicile acestei piete si continuand cu mecanismul intern al functionarii ei.

Studierea mecanismelor si a politicilor de reglare a cererii si ofertei de forta de munca in perioada de tranzitie la economia de piata in Romania necesita ca punct de plecare elucidarea unor probleme generale, de ordin conceptual, privind piata muncii.

"Problema cheie a vietii economice - remarca economistul Lionel Stoleru - este incercarea de a realiza in fiecare moment corespondenta dintre nivelul de echilibru al bunurilor si serviciilor si nivelul ocuparii depline, niveluri pe care nici un mecanism natural nu le face sa coincida.

Dar nu se poate tolera un ecart deoarece nu se glumeste cu ocuparea deplina; nici o civilizatie nu ar suporta ca o parte a membrilor sai sa gaseasca o munca regulata si un venit normal in timp ce alta este condamnata la mizerie pentru ca nu i se ofera nici o ocazie de a castiga un salariu; aceasta este nu numai o problema de echilibru economic, ci si una de dreptate, de echilibru social si politic.

Studierea si evaluarea proceselor pe piata muncii ca dimensiuni, structuri si tendinte au importanta pentru definirea politicilor active de ocupare si protectie sociala sub cele mai diferite laturi ale acestora.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata muncii cu referire speciala la agricultura

Lucrare de licenta despre Evolutia pietei fortei de munca in Romania
Cuprins

Introducere.....................................2

Capitolul I Piata muncii-concept caracteristici ,tendinte...........4
1.1. Piata muncii-concept, caracteristici,functii,mecanisme...........4


Capitolul II Dimensiuni conceptuale fundamentale.....................11
2.1. Metode de cuantificare a resurselor de munca.....................12
2.1.1 Indicatori statistici.................13
2.1.1.1 Analiza resurselor de munca..........16
2.2. Piata fortei de munca in agricultura............................21
2.2.1.Tendinte in oferta fortei de munca in agricultura...............21
2.2.2.Particularitati ale cererii pe piata fortei de munca in agricultura...........................23
2.2.3. Numarul si densitatea populatiei rurale.......................24
2.2.3.1 Procese, fenomene si evenimente demografice...................25

Capitolul III Analiza gradului de ocupare a fortei de munca in Romania
si comparatii internationale..................29
3.1 Comparatii cu tarile din UE...............34

Concluzii.....................................36

Bibliografie..................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata muncii cu referire speciala la agricultura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.