Piata produselor horticole - Forme asociative ale producatorilor agricoli - Studiu de caz - cooperativele agricole

Trimisa la data: 2010-05-14
Materia: Agronomie
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_T
Lucrare de master despre Piata produselor horticole - Forme asociative ale producatorilor agricoli - Studiu de caz - cooperativele agricole
Principalele forme de asociere din agricultura existente in tara noastra dupa 1990 s-au axat pe 4 reglementari legislative (tabelul nr. 1) care au devenit reprezentative in evolutia respectivelor forme de asociere.
Astfel primul act normativ care a legiferat asocierea in agricultura a fost emis pe data de 30 aprilie 1991 si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 97 din 6 mai 1991. Este vorba de "Legea Nr. 36 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura".

Legea 36/1991 a constituit deci primul act normativ care a reglemantat asocierea in agricultura.Legea la momentul aparitiei sale in anul 1991 a fost un act normativ care se integra in cadrul general al unei economii de piata aflate la inceput. Imposibilitatea reinvestirii profitului si faptul ca: "societatea agricola nu are caracter comercial", reprezinta elemente care nu pot asigura un circuit financiar care sa garanteze o dezvoltare reala a societatii respective.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata produselor horticole - Forme asociative ale producatorilor agricoli - Studiu de caz - cooperativele agricole

Cuprins

Introducere.....3

Capitolul I Stadiul dezvoltarii formelor de asociere din
agricultura romaneasca.........6
1.1. Uniunea Europeana si formele de asociere din agricultura romaneasca.....3
1.2. Evolutia formelor de asociere in agricultura din Romania - aspecte legislative........7
I. Infiintarea cooperativelor agricole.......26
II. Planul de management al cooperativei agricole.....31
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata produselor horticole - Forme asociative ale producatorilor agricoli - Studiu de caz - cooperativele agricole". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.