Piata valutara din Romania - Aparitie si dezvoltare

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Economie
Pagini: 137
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_R
Lucrare de licenta despre Piata valutara din Romania - Aparitie si dezvoltare
Situatia initiala favorabila a rezervelor valutare ale statului (+1,5 miliarde dolari SUA) si achitarea datoriei externe in 1989 au fost premisele optiunii pentru o politica de mentinere a unui curs valutar fix si de alocare administrativa a valutei, scopul fiind temperarea presiunilor inflationiste.

Realitatea a demonstrat ca adoptarea unei politici monetare in care cursul oficial al leului era folosit drept "ancora nominala" pentru stabilitatea preturilor nu poate da rezultate daca se intarzie procesele de restructurare si privatizare a economiei. Mai mult, in conditiile in care fusese abolit monopolul statului asupra comertului exterior si a operatiunilor cu valuta, politica de fixare a cursului valutar a dus rapid inca din 1990, la deteriorarea balantei de plati si la consumarea rezervelor valutare in numai 9 luni.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Piata valutara din Romania - Aparitie si dezvoltare

Cuprins


Capitolul I Aparitia si dezvoltarea pietelor valutare..........3
1.1.Aparitia si dezvoltarea pietei valutare in plan international......3
1.2.Piata valutara astazi..........9


Capitolul II Caracteristici ale pietei valutare din Romania.......20
2.1.Operatiuni valutare desfasurate pe teritoriul Romaniei........20
2.2.Piata valutara in Romania............24

Capitolul III Evolutia cursului de schimb si a pietei valutare.......54
3.1 Factori de influenta ai cursului de schimb.........54
3.2 Principalele etape in evolutia cursului de schimb si a pietei valutare............58

Capitolul IV Operatiuni specifice trezoreriei valutare..........89
4.1.Operatiuni specifice pietei monetare internationale(Money Market)..........89
4.2.Operatiuni de schimb valutar (Foreign Exchange)......89


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Piata valutara din Romania - Aparitie si dezvoltare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.