Pierderile de putere si energie in retelele electrice

Trimisa la data: 2010-04-03
Materia: Fizica
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Cr
Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice
Dezvoltarea actuala si de perspectiva a sistemului electroenergetic, in general, si a retelelor de transport si distributie, in particular, impune necesitatea mijloacelor de compensare a puterii reactive in vederea cresterii capacitatii efective de transport a retelei, a reducerii pierderilor de putere si energie si a mentinerii tensiunilor in benzile normate, in regimurile stationare normale si de avarie.
In sistemele electroenergetice principalele surse de putere reactiva sunt generatoarele din centrale, compensatoarele sincrone si bateriile de condensatoare.

Puterile reactive debitate de generatoarele sincrone din centrale sunt conditionate de factorul de putere nominal al generatoarelor, precum si de functionarea stabila a sistemului. Pentru sistemul energetic national, se considera avantajos un factor de putere, la capatul dinspre centrala al liniilor, de 0,95 + 0,96, pentru liniile de 220 kV, iar la cele de 400 kV, intre 0,95 -0,99.In ceea ce priveste compensatoarele sincrone, acestea se recomanda a fi montate in statiile de transformare care deservesc zone cu un deficit mare de putere reactiva.Sursele de putere reactiva utilizate in retelele de distributie, sunt bateriile de condensatoare fixe sau reglabile, de medie si joasa tensiune.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice

Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice
Cuprins

Capitolul I. Introducere.......................................3

Capitolul II. Calculul pierderilor de putere si energie.........................................13
2.1 Pierderi de putere si energie in linii..........................13
Pierderile de putere si energie in retelele complex buclate.................................20
Pierderile de putere si energie in retelele de distributie....................................25

Capitolul III. Metode de reducere a pierderilor de putere si energie in retelele electrice........................................33
Optimizarea amplasarii surselor de putere reactiva..................34
Optimizarea circulatiilor de puteri in retelele buclate neomogene...............................44
Optimizarea regimurilor de functionare a transformatoarelor din statiile si posturile de transformatoare.....................................48
Alte metode de reducere a pierderilor de putere si energie...............................................53

Capitolul IV. Exemplu de caz...................................58

Concluzii...................................................66

Bibliografie....................................................67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pierderile de putere si energie in retelele electrice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.