Pierderile de putere si energie in retelele electrice

Trimisa la data: 2010-04-03 Materia: Fizica Pagini: 67 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Simona_Cr
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice
Dezvoltarea actuala si de perspectiva a sistemului electroenergetic, in general, si a retelelor de transport si distributie, in particular, impune necesitatea mijloacelor de compensare a puterii reactive in vederea cresterii capacitatii efective de transport a retelei, a reducerii pierderilor de putere si energie si a mentinerii tensiunilor in benzile normate, in regimurile stationare normale si de avarie.
In sistemele electroenergetice principalele surse de putere reactiva sunt generatoarele din centrale, compensatoarele sincrone si bateriile de condensatoare.

Puterile reactive debitate de generatoarele sincrone din centrale sunt conditionate de factorul de putere nominal al generatoarelor, precum si de functionarea stabila a sistemului. Pentru sistemul energetic national, se considera avantajos un factor de putere, la capatul dinspre centrala al liniilor, de 0,95 + 0,96, pentru liniile de 220 kV, iar la cele de 400 kV, intre 0,95 -0,99.In ceea ce priveste compensatoarele sincrone, acestea se recomanda a fi montate in statiile de transformare care deservesc zone cu un deficit mare de putere reactiva.Sursele de putere reactiva utilizate in retelele de distributie, sunt bateriile de condensatoare fixe sau reglabile, de medie si joasa tensiune.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice

Lucrare de licenta despre Pierderile de putere si energie in retelele electrice
Cuprins

Capitolul I. Introducere.......................................3

Capitolul II. Calculul pierderilor de putere si energie.........................................13
2.1 Pierderi de putere si energie in linii..........................13
Pierderile de putere si energie in retelele complex buclate.................................20
Pierderile de putere si energie in retelele de distributie....................................25

Capitolul III. Metode de reducere a pierderilor de putere si energie in retelele electrice........................................33
Optimizarea amplasarii surselor de putere reactiva..................34
Optimizarea circulatiilor de puteri in retelele buclate neomogene...............................44
Optimizarea regimurilor de functionare a transformatoarelor din statiile si posturile de transformatoare.....................................48
Alte metode de reducere a pierderilor de putere si energie...............................................53

Capitolul IV. Exemplu de caz...................................58

Concluzii...................................................66

Bibliografie....................................................67
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pierderile de putere si energie in retelele electrice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.