Plantele medicinale utilizate in dermatocosmetologie

Trimisa la data: 2009-05-23
Materia: Administratie Publica
Pagini: 154
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marinela_E
Lucrare de licenta despre Plantele medicinale utilizate in dermatocosmetologie
Planta erbacee, perena, alimentara si industriala, medicinala; se mai numeste alune, alune de pamant, barabule, boambe, ciulini. Originar din America. Nu se cunoaste precis cand a fost introdus in Romania. Temperaturile optime de formare si crestere a tuberculilor, 16-18AsC. Temperaturile ridicate ii sunt daunatoare. La 25AsC nu se mai formeaza tuberculi, iar la 29AsC cresterea inceteaza. Cere o continua aprovizionare cu apa. Seceta si excesul de apa ii sunt daunatoare. Lipsa apei din sol impiedica formarea tuberculilor. La un sol bine aprovizionat cu apa cere lumina intensa, la apa putina solicita o lumina mai putin intensa. Foarte pretentios fata de sol.

Prefera soluri nisipo-lutoase, luto-nisipoase, si lutoase. Contraindicate solurile grele. Radacina putin dezvoltata, reprezentand sub 8-10% din masa intregii plante. Are o buna capacitate de absorbtie. Stolonii se formeaza (12-20) din muguri tulpinali subterani. Sunt scurti, oblici, mai grosi decat radacinile, cu solzi (frunze modificate) la fiecare nod. Tuberculii se formeaza prin ingrosarea varfului fiecarui stolon. Tulpini aeriene ierboase, erecte sau putin arcuite, inalte de 30-80 (120) cm, cu 3-4 muchii proeminente, alipit-scurt-paroase, ramificate. Frunze imparipenat-compuse, glandulos-paroase pe fata inferioara.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Plantele medicinale utilizate in dermatocosmetologie

Lucrare de licenta despre Plantele medicinale utilizate in dermatocosmetologie
Cuprins

Introducere.................................................3

Capitolul I. Pielea: caracteristici, structura, functii...............5
Definitia pielii. Caracteristici................................5
Structura pielii:...........................................6
Functiile pielii:..........................................12
Afectiuni dermatologice. Clasificare................................14

Capitolul II. Cosmetologia........................................33
Scurt istoric al cosmeticii..................................33
Diagnosticul cosmetic al pielii..............................35
Plantele in produsele cosmetice.................................39
Extractele vegetale utilizate in cosmetica..........................40
Elementele constitutive ale extractelor de plante....................41
Rolul plantelor in cosmetica.....................................42

Capitolul III. Terapia cu plante in dermocosmetologie...............50

Capitolul IV. Retete utilizate in afectiuni dermatologice (acnee, alopecie, eczeme, urticarie, efelide).............................109

Capitolul V. Retete utilizate in terapia cosmetica...................127

Bibliografie................................................147

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Plantele medicinale utilizate in dermatocosmetologie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.