Plantele vasculare din judetul Buzau

Trimisa la data: 2015-12-06
Materia: Biologie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: claudia08
Lucrare de licenta despre Plantele vasculare din judetul Buzau
Fara plante nu am putea respira si nu am avea ce sa mancam... S-a calculat ca 75 de milioane de km2 de tesuturi vegetale realizeaza miracolul fotosintezei, produc oxigenul si furnizeaza hrana pentru oameni si animale. Din cele 375 miliarde de tone de hrana care se consuma anual, partea cea mai importanta provine din plante, care isi iau hrana din aer si din sol cu ajutorul soarelui. Alimentele, bauturile si medicamentele le avem, direct sau indirect, tot datorita plantelor (inclusiv medicamentele de sinteza sunt copiate dupa modele naturale). Plantele ne ofera amidon, grasimi (uleiuri vegetale), micro si macroelemente, ceara, proteine, vitamine.

Dupa ani de cercetari si studii, lumea stiintifica (inclusiv analistii economici) a ajuns la concluzia ca "agricultura este cheia prosperitatii oricarei natii".In mod instinctiv, valoarea spirituala a plantelor ne confera o mare satisfactie. Aristotel spunea ca "plantele sunt inzestrate cu suflet, dar nu si cu senzatii". De-a lungul timpului opinia lui a fost acceptata, iar Darwin a demonstrat ca fiecare carcel al unei plante se misca independent de ceilalti - pe drumul cel mai scurt. Biologul austriac Raoul France a emis ipoteza ca plantele se misca si ele la fel ca animalele: radacinile plantelor se infig in sol explorandu-l, mugurii si ramurile descriu cercuri precise in aer.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Plantele vasculare din judetul Buzau

Cuprins

Introducere....................................4

Capitolul I. Caracterizarea fizico-geografica a jud Buzau.............................................5
1.1 Asezare geografica si limite...................................5
1.2 Istoric.............................................6
1.3 Geomorfologie.........................................8
1.4 Geologie.......................................10
1.5 Clima...................................12
1.6 Hidrografie.................................14
1.7 Soluri................................15
1.8 Cadru social-economic.................................16

Capitolul II. Materiale si metode de cercetare.........................19
2.1 Consideratii generale..................................19
2.2 Activitati de cercetare pe teren...........................19
2.3 Activitati realizate in laborator.............................20
2.4 Analiza si sinteza rezultatelor stiintifice.......................20

Capitolul III. Plantele vasculare din jud Buzau......................21

Capitolul IV. Plantle medicinale, importanta lor in viata omului si efectul lor terapeutic...........................................85

Concluzii......................................92

Bibliografie.........................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Plantele vasculare din judetul Buzau". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.