Planul de afacere pentru dezvoltarea unei IMM Grupul Hotelier Ambient

Trimisa la data: 2018-09-06
Materia: Management
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petrobv
CUPRINS 3

CAP 1. ASPECTE TEORETICE SI CONCEPTUALE PRIVIND
IMM-URILE 6

CAP.2. PREZENTAREA GENERALA A INTREPRINDERII EURO-TOUR SRL GRUPUL HOTELIER AMBIENT 15

CAP. 3. PLANUL DE AFACERE PENTRU DEZVOLTAREA INTREPRINDERII SC EURO-TOUR SRL 27

GRUPUL HOTELIER AMBIENT 27

CAP. 4. CONCLUZII SI PROPUNERI 51

BIBLIOGRAFIE 55

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Planul de afacere pentru dezvoltarea unei IMM Grupul Hotelier Ambient

INTRODUCERE

In cadrul acestei lucrari am vrut sa scot in evidenta planul de afacere pe care SC EURO TOUR SRL - Grupul Hotelier Ambient la intocmit, pentru a creste pe piata, pentru a se dezvolta. Am ales aceasta tema, Planul de afacere pentru dezvoltarea unei IMM, deoarece consider ca acesta este un instrument vital atat pentru un incepator, cat si un cunoscator, un om cu experienta, un instrument care iti permite sa nu te pierzi pe parcurs, sa nu iti pierzi ideeile, si care iti poate garanta succesul.

Scopul prezentei lucrari a fost acela de a scoate in evidenta importanta unei IMM in economia romaneasca si de a a scoate in evidenta succesul Grupului Hotelier Ambient, un succes datorat si planurilor de afacere urmate de-a lungul anilor.

Prin urmare scopul acestei lucrari este de a analiza planul de afacere si oportunitatea dezvoltarii unei IMM, prin stabilirea unor obiective teoretice si unor obiective practice, astfel:
Obiective teoretice:
A>> de a efectua analiza teoretica, in ceea ce priveste acronimul IMM (definitie, etape de infiintare, cadrul legislativ, rol, caracteristici si factori de influenta, evolutia sectorului IMM-urilor in Romania)
A>> de a face o analiza generala a Grupului Hotelier Ambient
Obiective practice:
A>> de a intreprinde o analiza a mediului intern si extern al Grupului Hotelier Ambient
A>> de a realiza o analiza a mediului concurential
A>> de a face o analiza a pietei turistice
A>> de a scoate in evidenta strategiile de dezvoltare/de personal a societatii analizate
A>> de a analiza planul de afacere, proiectul propus de SC EURO TOUR SRL pentru dezvoltare

CAP 1. ASPECTE TEORETICE SI CONCEPTUALE PRIVIND
IMM-URILE

Intreprinderea reprezinta orice forma de organizare a unei activitati economice, autonoma patrimonial si autorizata potrivit legilor in vigoare sa faca acte si fapte de comert, in scopul obtinerii de profit, in conditii de concurenta, respectiv: societati comerciale, societati cooperative, persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent si asociatii familiale autohtone potrivit dispozitiilor legale in vigoare.1

1.1. Definitia si infiintarea IMM-urilor
Peter Drucker2 spunea ca "micile afaceri reprezinta catalizatorul principal al cresterii economice". Aceste mici afaceri contribuie intens la realizarea obiectivelor fundamentale ale oricarei economii nationale, devenind "fortele motrice" ale progresului economico-social.

Intreprinderile mici si mijlocii isi desfasoara activitatea in sfera productiei de bunuri materiale si servicii si se definesc, in functie de numarul mediu scriptic anual de personal, dupa cum urmeaza: intreprinderea mica este acea firma care dispune de pana la 49 de salariati. In cadrul sau se delimiteaza microintreprinderea care utilizeaza intre 1-9 salariati. Intreprinderea mijlocie dispune de 50-249 salariati. Se considera ca firmele care depasesc 250 de salariati sunt firme mari.

In Romania, definitia IMM-urilor este armonizata cu prevederile U.E. Conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, IMM-urile se definesc in functie de urmatoarele trei criterii (ce trebuie indeplinite cumulativ):
a) numarul mediu scriptic de salariati sa fie sub 250, defalcat pe categorii astfel:3
- pana la 9 salariati - microintreprinderi;
- intre 10 si 49 salariati - intreprinderi mici;
- intre 50 si 249 salariati - intreprinderi mijlocii
b) cifra de afaceri anuala trebuie sa echivaleze cu pana la 8 milioane euro, sau valoarea activelor totale sa fie sub 5 milioane euro;
c) sa fie independente fata de societatile comerciale mari, adica sa nu aiba ca actionar sau asociat persoane juridice care indeplinesc cumulativ urmatoarele doua conditii: au peste 250 de salariati; si detin peste 25% din capitalul social.
Crearea unei intreprinderi mici sau mijlocii presupune un proces de combinare a factorilor de productie, de cautare a pietelor de aprovizionare si desfacere, de evaluare si asumare a riscurilor de catre intreprinzator. Aceasta activitata are la baza trei elemente esentiale:4
- existenta unei oportunitati a pietei care poate fi valorificata;
- intreprinzatorul sau echipa;
- resursele necesare pentru fructificarea oportunitatii.

Principalii factori care influenteaza ritmul infiintarii IMM-urilor sunt:5
- fluctuatiile macroeconomice care influenteaza intensitatea tuturor proceselor economice din cadrul unei economii;
- caracteristicile ramurilor economice reprezinta un factor de influenta partiala, sectoriala. In ramurile care se dezvolta se formeaza un numar mai mare de firme decat in ramurile care stagneaza.
- costul capitalului care se refera la resursa cea mai costisitoare si dificil de asigurat de catre intreprinzatori.
- rata somajului.
- raportul dintre marimea veniturilor personale posibil de obtinut ca angajat prin infiintarea unei firme.

1.2. Cadrul legislativ al IMM-urilor si programe de finantare
Cunoasterea cadrului legal, a reglementarilor care vizeaza dezvoltarea antreprenoriatului in general si a sectorului IMM in particular, este o conditie de baza pentru a te putea orienta corect in lumea afacerilor.
Legile si actele normative specifice domeniului, stipuleaza:
- conditiile de practicare a activitatii de intreprinzator
- formele organizatorico-juridice posibile
- procedurile si taxele de inregistrare a firmei
- procedurile de obtinere a autorizatiilor
- modul de promovare si comercializare produselor si serviciilor
- regulile de contabilizare a resurselor
- indatoririle si facilitatile fiscale
- rolul organelor de stat in sprijinirea si protectia antreprenorilor.
In Romania, crearea IMM-urilor a fost posibila datorita Decretului lege nr.54/1990 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative.6
Cadrul legal in care isi desfasoara activitatea IMM-urile este "Legea privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii", Legea numarul 133-1999 publicata in Monitorul Oficial nr 349-23 iulie 1999.
Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri si garantiile cerute in achizitiile publice de bunuri materiale, lucrari si servicii.7
In scopul desfasurarii si dezvoltarii activitatii lor, intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de servicii de informare, asistenta, consultanta, cercetare si inovare tehnologica in domeniile financiar-bancar, management si marketing. Intreprinderile mici si mijlocii, cu capacitate de formare profesionala corespunzatoare la locul de munca diverse meserii, vor putea elibera, in conditiile legii atestate de calificare profesionala. Guvernul aproba anual programe de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii pe baza programelor elaborate de Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, cu consultarea camerelor de comertt si industrie si a patronatelor intreprinderilor mici si mijlocii.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Planul de afacere pentru dezvoltarea unei IMM Grupul Hotelier Ambient". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.