Planul de afacere pentru infiintarea unei IMM - Parc Aventura Brasov

Trimisa la data: 2018-09-06
Materia: Management
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petrobv
INTRODUCERE 4
CAP.1. OPORTUNITATEA INFIINTARII UNEI IMM 7
1.1. Definitie IMM, importanta si rol 8
1.2. Initierea unei IMM, avantaje si dezavantaje 11
1.4. Evolutia sectorului IMM-urilor in Romania 15
CAP.2. PREZENTAREA GENERALA A 16
SC MONKEY BUSINESS AVENTURA PARC SRL 16
2.1. Date de identificare si obiect de activitate 17
2.2. Structura si personalul societatii 18
2.3. Portofoliul de servicii si tarife practicate 19
2.4. Micromediul intreprinderii mici Monkey Business Aventura Parc 23
2.4.1. Furnizorii 23
2.4.2. Clientii 24
2.4.3. Concurentii 24
CAP.3. PLANUL DE AFACERE PENTRU INFIINTAREA INTREPRINDERII S.C. MONKEY BUSINESS AVENTURA PARC S.R.L. 27
3.1. Piata actuala pe care activeaza Monkey Business Aventura Parc 27
3.2. Analiza S.W.O.T 28
3.3. Plan de afacere pentru infiintarea Parc Aventura - Brasov 31
3.4. Strategiile adoptate de intreprinderea Monkey Business Aventura Parc 43
3.4.1. Strategii de piata 43
3.4.2. Strategii de produs 44
3.4.3. Strategii de preturi 46
3.4.4. Strategii de publicitate 47
3.5. Strategii viitoare de dezvoltare a proiectului pentru care s-a obtinut finantare - Parc Aventura Brasov 48
CAP. 4. CONCLUZII SI PROPUNERI 49
4.1. Concluzii 49
4.2. Propuneri 52
BIBLIOGRAFIE 53

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Planul de afacere pentru infiintarea unei IMM - Parc Aventura Brasov

INTRODUCERE
Scopul principal al acestei lucrari este de a scoate in evidenta importanta intocmirii unui plan de afaceri, inainte de a infiinta o intreprindere, in cazul acesta, o intreprindere din categoria IMM-urilor, o intreprindere mica. Si de a arata cititoriilor cat si celor interesati, ce importanta si rol are o intreprindere de dimensiuni mici in economia noastra.

Am ales aceasta tema deoarece consider ca o intreprindere nu va rezista pe piata, nu va putea face fata factorilor ce provin din mediul extern, nu va reusi sa se mentina pe linia de plutire, sa obtina profit si sa-si atinga obiectivele, fara sa aiba un plan de afaceri bine intocmit, care sa ii asigure relatii bune cu investitori, banci, viitori parteneri, si care sa-i permita sa cunoasca piata pe care activeaza, sa isi cunoasca concurenta.

Prin urmare scopul acestei lucrari este de a analiza planul de afaceri si oportunitatea infiintarii unei IMM, in sensul descris mai jos:

Obiective teoretice:
- de a efectua analiza teoretica, pentru oportunitatea infiintarii unei IMM (definitie, rol, importanta, avantaje si dezavantaje, clasificare si caracteristici)
- de a face o analiza generala a intreprinderii Monkey Business Aventura Parc

Obiective practice:
- de a efectua o analiza a mediului intern si extern al Monkey Business Aventura Parc
- de a stabili locul ocupat pe piata pe care activeaza Parc Aventura Brasov
- de a analiza proiectul proiectul propus pentru finantare, intocmit de Monkey Business Aventura Parc, si planul de afacere pentru acest proiect
- de a scoate in evidenta strategiile de dezvoltare/de crestere adoptate de firma analizata
- de a aduce la cunostiinta viitoare strategii de dezvoltare

Rezumatul lucrarii: Obiectivul lucrarii este prezentarea planului de afacere pentru infiintarea unei intreprinderi mici in domeniul alte activitati recreative si distractive in aer liber si la inaltime.
SC MONKEY BUSINESS AVENTURA PARC SRL, in 2017, este lidera in topul afacerilor mici, in domeniul alte activitati recreative si distractive, pe piata din Brasov si are o experienta de 11 ani in domeniu.

CAP.1. OPORTUNITATEA INFIINTARII UNEI IMM
In contextul socio-economic actual, intreprinderile mici si mijlocii devin factori determinanti ai cresterii economice, fiind predominante in domeniul industriilor noi si in plina dezvoltare. Intreprinderile mici si mijlocii se identifica, practic, cu sectorul privat, fiind principala sursa de locuri de munca, de inovatie si de productivitate in cadrul economiilor europene. De aceea este necesara o abordare stiintifica, profesionista a acestora din perspectiva manageriala, abordare care sa determine imbunatatirea competentelor antreprenoriale.1

1.1. Definitie IMM, importanta si rol
O definire adecvata a intreprinderilor mici si mijlocii este necesara pentru intelegerea rolului acestui sector in economie si stabilirea unei politici realiste asupra acestuia. Aceasta etapa presupune, insa, definirea mai intai a unor elemente generale mai cuprinzatoare, cum sunt organizatia si intreprinderea.2

Organizatia reprezinta un ansamblu bine delimitat de oameni, mijloace materiale si banesti care are o finalitate explicit formulata, constand in indeplinirea anumitor scopuri - producerea de produse si/sau prestarea de servicii - care ii dau insasi ratiunea existentei si functionarii sale. Numarul membrilor organizatiei si marimea resurselor materiale si banesti folosite de aceasta sunt determinate de cerintele realizarii activitatilor ei, respectiv ale atingerii scopurilor pe care si le-a propus.

Agent economic de importanta vitala in cadrul economiei nationale, veriga de baza a acesteia, intreprinderea constituie entitatea organizatorica in care se produc bunuri si servicii. Functionarea intreprinderii in cadrul mecanismului amplu si complex al economiei regionale, nationale si internationale se realizeaza sub actiunea concomitenta a conducerii ei, care actioneaza nemijlocit asupra mediului ei intern si asupra celui extern, in care exista si isi desfasoara activitatea.

De-a lungul timpului, au existat numeroase incercari de definire a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), fara insa a se fi cristalizat o definitie unica, acceptata la modul general. Dificultatea definirii si clasificarii IMM-urilor deriva din faptul ca ele se prezinta sub o mare varietate de forme si dimensiuni.3

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Planul de afacere pentru infiintarea unei IMM - Parc Aventura Brasov". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.