Plasarea impozitelor indirecte in cadrul resurselor financiare publice

Trimisa la data: 2010-10-16
Materia: Economie
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_O
Lucrare de licenta despre Plasarea impozitelor indirecte in cadrul resurselor financiare publice
Preluarea de catre persoane impozabile a bunurilor achizitionate sau fabricate de catre acestea pentru a fi utilizate in scopuri care nu au legatura cu activitatea economica desfasurata sau pentru a fi puse la dispozitie altor persoane in mod gratuit constituie livrare de bunuri efectuata cu plata, daca taxa pe valoarea adaugata aferenta bunurilor respective sau partilor lor componente a fost dedusa total sau partial.
Orice distribuire de bunuri din activele unei societati comerciale catre asociatii sau actionarii sai, inclusiv o distribuire de bunuri legata de lichidarea sau de dizolvarea fara lichidare a societatii, constituie livrare de bunuri efectuata cu plata.

In cazul a doua sau mai multe transferuri succesive ale dreptului de proprietate asupra unui bun, fiecare transfer este considerat o livrare separata a bunului, chiar daca acesta este transferat direct beneficiarului final.Transferul de bunuri efectuat cu ocazia operatiunilor de transfer total sau partial de active si pasive, ca urmare a fuziunii si divizarii, nu constituie livrare de bunuri, indiferent daca e facuta cu plata sau nu.Aportul in natura la capitalul social al unei societati comerciale nu constituie livrare de bunuri, daca primitorului bunurilor i-ar fi fost permisa deducerea integrala a taxei pe valoarea adaugata, daca aceasta s-ar fi aplicat transferului respectiv.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Plasarea impozitelor indirecte in cadrul resurselor financiare publice

Lucrare de licenta despre Plasarea impozitelor indirecte in cadrul resurselor financiare publice
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale cu privire la impozitele,taxele si contributiile datorate bugetului general consolidat.................3
2.Clasificarea impozitelor....................................8
3.Locul si rolul impozitelor indirecte in resursele financiare publice............................................11

Capitolul II.Prevederile legale privind impozitele si taxele..........17
Impozitele indirecte.................................17
A-Taxa pe valoarea adaugata......................................18
B-Taxele vamale.....................................53
C-Accize...................................63
D-Monopoluri fiscale...................................69
E-Taxe de timbru..............................................70
F-Impozitul pe spectacole................................72

Capitolul III. Probleme actuale in impozitele indirecte...............75
3.1.Evaziunea fiscala manifestata la impozitele indirecte...............................75
Situatii de evaziune fiscala....................................79
3.2.Armonizare U.E...................................87

Capitolul IV. Studiul de caz-Agent economic.........................90

Capitolul V. Concluzii si propuneri................................95

Bibliografie.................................................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Plasarea impozitelor indirecte in cadrul resurselor financiare publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.