Plasticitatea si expresivitatea involuntara a limbajului in scrierile vechi

Trimisa la data: 2009-03-20 Materia: Limba Romana Pagini: 69 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Viorel_C
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Plasticitatea si expresivitatea involuntara a limbajului in scrierile vechi
Bogatia naratiunii acestei cronici, este probata si de etajul formal, de caracterul cuprinzator prin: relatari care rezuma actiunea sau rasucesc moduri anecdotice in jurul firului ei principal alterneaza chiar in acelasi capitol cu scene in dialog continuate cu deliberari si comentarii. Despre aceasta diversitate a modurilor stilistice subordonate naratiunii vorbeste elocvent acel fragment referitor la prabusirea domniei lui Vasile Lupu care se constituie ca o biografie a complotului lui Gh. Stefan Ceaurul, marele logofat.

Un prolog, intemeiat pe o vasta comparatie, anunta in chip antic, cu o cutremurare a tonului retorica, tragedia marelui domnitor: "Precum muntii cei inalti si malurile cele inalte, candu sa naruiescu de vreo parte, precat santu mai inalti, pre atata si durat facu mai mare, candu sa pornescu si copacii, cei inalti mai mare sunetu fac candu sa oboara asea si casele cele inalte si intemeiate cu indelungate vremi, cu mare rasipa purcegu la cadere, candu cad. Intr-acela chip si casa lui Vasilie - voda, de atatea ai intemeiata, cu mare cadere si razsipa si apoi si la deplina stingere au purces de atuncea." (Miron Costin, Letopisetul Tarii Moldovei. De neamul moldovenilor, 1961, p.177).
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Plasticitatea si expresivitatea involuntara a limbajului in scrierile vechi

Lucrare de licenta despre Plasticitatea si expresivitatea involuntara a limbajului in scrierile vechi
Cuprins

Capitolul I. Introducere.........................................3
I.1 Scopul lucrarii (preliminarii justificative)......................3
I.2 Stil si expresivitate - domeniul teoretic.......................6

Capitolul II. Expresivitatea involuntara in texte vechi; Cronicile lui Ureche si Costin............................................12
II.1 Cronica lui Ureche.......................................12
II.2 Cronica lui Miron Costin...................................22
II.3 Marci ale stilului istoriografic in cronicile lui Grigore Ureche si Miron Costin..........................................28
II.4 Interpretarea artistica a cronicilor........................31

Capitolul III. Expresivitatea limbajelor specializate; descriptii stiintifice, insemnari de grefieri, anunturi........................37
III.1 Descriptii stiintifice....................................37
III.2 Insemnari de grefieri...................................43
III.3 Anunturi...........................................47

Capitolul IV. Plasticitatea invluntara a limbajului in textele vechi si in limbajele specializate......................................51
IV.1 Limbaje specializate......................................51
IV.2 Texte vechi - cronici........................................54

Capitolul V. Concluzii.......................................64

Bibliografie...................................................66
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Plasticitatea si expresivitatea involuntara a limbajului in scrierile vechi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.