Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii

Trimisa la data: 2010-06-24 Materia: Drept Pagini: 87 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: AndreeaMaria_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii
Una dintre cele mai raspandite sanctiuni comunitare a fost "probatiunea traditionala". Ea consta in suspendarea executarii unei pedepse mai severe (de regula cea privativa de libertate) si ramanerea in comunitate a infractorului, sub supraveghere. In timpul acestei perioade (termen de incercare in unele legislatii penale), persoana presteaza mai departe o activitate, isi continua studiile, ramane in familie. Ea are obligatia -prevazuta de regula in hotararea de suspendare a executarii - sa se intalneasca regulat cu consilierul de probatiune si sa respecte interdictiile prescrise de instanta .

Probatiunea traditionala pune accent atat pe reabilitare cat si pe control. Echilibrul dintre reabilitare, control si pedeapsa reprezinta specificul probatiunii traditionale.Pentru a spori eficacitatea probatiunii traditionale, unele legislatii au introdus, inaintea suspendarii, o scurta perioada de incarcerare. Aceasta forma este cunoscuta sub numele de "probatiune soc". Daca experimenteaza, fie si pentru o scurta perioada de timp, conditiile si restrictiile impuse de viata din penitenciar, infractorul va fi mai putin inclinat sa incalce conditiile impuse de ordinul de liberare conditionata si cu atit mai putin sa comita noi infractiuni.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii

Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii
Cuprins

Capitolul I Pluralismul socio-juridic si reglementarea probatiunii:standard legilative...........3

Capitolul II Orientari in filosofia sistemelor penale si in criminologie ca izvoare ale reglementarii juridice a probatiunii si masurilor comunitare : paradigma justitiei restitutive..............21

Capitolul III Rolul Dreptului International al Drepturilor Omului in reglementarea masurilor neprivative de libertate in legislatiile penale nationale..............25

Capitolul IV Rolul asistentei tehnice si al cooperararii inter-jurisdictionale internationale in promovarea si implementarea probatiunii..............56

Capitolul V Elemente de legislatie............64

Bibliografie.........86


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.