Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Drept
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_R
Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii
Una dintre cele mai raspandite sanctiuni comunitare a fost "probatiunea traditionala". Ea consta in suspendarea executarii unei pedepse mai severe (de regula cea privativa de libertate) si ramanerea in comunitate a infractorului, sub supraveghere. In timpul acestei perioade (termen de incercare in unele legislatii penale), persoana presteaza mai departe o activitate, isi continua studiile, ramane in familie. Ea are obligatia -prevazuta de regula in hotararea de suspendare a executarii - sa se intalneasca regulat cu consilierul de probatiune si sa respecte interdictiile prescrise de instanta .

Probatiunea traditionala pune accent atat pe reabilitare cat si pe control. Echilibrul dintre reabilitare, control si pedeapsa reprezinta specificul probatiunii traditionale.Pentru a spori eficacitatea probatiunii traditionale, unele legislatii au introdus, inaintea suspendarii, o scurta perioada de incarcerare. Aceasta forma este cunoscuta sub numele de "probatiune soc". Daca experimenteaza, fie si pentru o scurta perioada de timp, conditiile si restrictiile impuse de viata din penitenciar, infractorul va fi mai putin inclinat sa incalce conditiile impuse de ordinul de liberare conditionata si cu atit mai putin sa comita noi infractiuni.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii

Lucrare de licenta despre Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii
Cuprins

Capitolul I Pluralismul socio-juridic si reglementarea probatiunii:standard legilative...........3

Capitolul II Orientari in filosofia sistemelor penale si in criminologie ca izvoare ale reglementarii juridice a probatiunii si masurilor comunitare : paradigma justitiei restitutive..............21

Capitolul III Rolul Dreptului International al Drepturilor Omului in reglementarea masurilor neprivative de libertate in legislatiile penale nationale..............25

Capitolul IV Rolul asistentei tehnice si al cooperararii inter-jurisdictionale internationale in promovarea si implementarea probatiunii..............56

Capitolul V Elemente de legislatie............64

Bibliografie.........86


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pluralismul socio - juridic si reglementarea probatiunii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.