Pnemotorax dificultati de diagnostic si tratament

Trimisa la data: 2009-05-06
Materia: Medicina
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_H
Lucrare de licenta despre Pnemotorax dificultati de diagnostic si tratament
Exista numeroase cauze de producere a unui pneumotorax spontan.
In cazul pneumotoraxului spontan primar principala cauza este considerata aparitia veziculelor subpleurale asa numitele bleps+uri descrise de Miller, dar si interventia unui eveniment declansator.

Insa intr-un plaman normal nici unul dintre eforturi nu se poate realiza presiunea intrapulmonara necesara (dupa West - 200 mm Hg.) pentru a produce o bula subpleurala si in final o ruptura pleuro-pulmonara.Bleps-urile subpleurale se formeaza intre lamina elastica interna si cea externa a pleurei viscerale spre deosebire de bula din emfizem caer este inconjurata de parenchim pulmonar.

Mecanismul de formare si rupere a acestor vezicule pulmonare nu este complet elucidat, dar exista mau multe teorii: teoria congenitala; inflamatia bronhidelor (intalnite in aproximativ 50 % din cazuri); perturbarea circulatiei colaterale; elastofibroza care apare in 100 % din cazuri.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pnemotorax dificultati de diagnostic si tratament

Lucrare de licenta despre Pnemotorax dificultati de diagnostic si tratament
Cuprins

Introducere.....................3
Capitolul I Generalitati.................4
Definitie. Istoric.......................4
Epidemiologie............................5
Fiziologie. Fiziopatologie...............5
Anatomie patologica......................10
Clasificare. Forme clinice...............10
Tablou clinic............................13
Diagnostic pozitiv.......................14
Diagnostic diferential...................16
Studii manometrice.......................17
Evolutie, complicatii, prognostic..................18
Tratament...........................18

Capitolul II Partea clinica..............21
2.1 Ipoteza de lucru................21
2.2 Material si metoda..............21
2.3 Rezultate si discutii...........23
2.4 Concluzii.......................40

Bibliografie.......................

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pnemotorax dificultati de diagnostic si tratament". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.