Pneumonia pneumococica

Trimisa la data: 2009-09-29
Materia: Medicina
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_B
Lucrare de licenta despre Pneumonia pneumococica
Pneumococul patrunde pe calea aero-bronhogena (de obicei), mai rar hematogena (otita) la nivelul intralobular, punand in libertate toxina sa. Plamanul este alergizat (hipersensibilizat) in prealabil fata de toxina pneumococica prin germeni saprofiti. In anumite imprejurari, care cresc virulenta germenilor saprofiti sau cu ocazia unei suprainfectii se descarca o cantitate mai mare de toxina. Toxina descarcata determina excitarea anumitor neuro si chemoreceptori din peretii alveolari, cu eliberarea unor mediatori chimici, care cresc permeabilitatea capilarelor parietoalveolare, facilitand cresterea granulocitelor, monocitelor si limfocitelor in spatiile alveolare, determinand un proces asemanator socului anafilactic.

Se produce astfel in alveolele pulmonare un exudat fibros care constituie un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor. Acestea se dezvolta rapid si marcheaza interventia locala a factorului microbian (invadarea microbiana propriu-zisa). Se mareste astfel si mai mult doza alergenului care actioneaza ca in socul anafilactic, determinand congestie alveolara (cu edem perivascular). Ulterior intervine un proces imunologic, enzimatic, organismul punand in lupta toate mijloacele sale fagocitare si imunologice. Apare astfel o condensare alveolara, prin care alveolele se umplu cu fibrina, numeroase leucocite polimorfonucleare, hematii lizate si pneumococi.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pneumonia pneumococica

Lucrare de licenta despre Pneumonia pneumococica
Curpins

Date statistice..............3

Capitolul I. Anatomia aparatului respirator...................4
Fiziologia aparatului respirator...................6
Schimburile gazoase respiratorii................8
1.4. Mecanismul de producere al pneumoniei pneumococice...........9
1.5. Anatomie patologica............10

Capitolul II. Definitia pneumoniei pneumococice.....................11
2.2. Etiologia pneumoniei pneumococice...........................12
2.3. Factorii de risc.........................12
2.4. Simptomatologie in pneumonia pneumococica.....................13
2.5. Examene paraclinice.................16
2.6. Forme clinice ale pneumoniei pneumococice..................20
2.7. Diagnostic - pozitiv si diferential.......................20
2.8. Evolutia pneumoniei pneumococice......................23
2.9. Complicatiile pneumoniei pneumococice.................24
2.10. Prognosticul pneumoniei pneumococice.................25
2.11. Tratamentul pneumoniei pneumococice.....................25
2.12. Profilaxia pneumoniei pneumococice...................30

Capitolul III. Procese de ingrijire....................32
3.2. Cazul nr. 1 - pacientul Popescu Marian..................33
3.3. Cazul nr. 2 - pacientul Molnar Sorinel................43
3.4. Cazul nr. 3 - pacientul Boros Angela.................52

Bibliografie..................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pneumonia pneumococica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.