Podgoriile din podisurile romanesti - studiu de caz

Trimisa la data: 2009-01-13
Materia: Geografie
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_L
Lucrare de licenta despre Podgoriile din podisurile romanesti - studiu de caz
Organizarea itinerariilor poate fi conceputa sub forma unor itinerarii culturale, de cunoastere a realizarilor marcante ale oamenilor din zona de interes, prin intermediul vizitelor la muzee, monumente istorice, asezaminte de cultura si arta. Ele se pot intersecta cu obiective ale "turismului verde" (cazul Frantei), conceput sub forma petrecerii timpului liber intr-un cadru natural, relaxant care permite totodata descoperirea unui mod de viata traditional simbolizat de lumea vinului.

Intrucat parcurgerea itinerariilor viticole permite turistilor sa achizitioneze produse viticole tipice, legislatia turismului viticol va trebui sa delimiteze zonele geografice propice viticulturii, zonele cu denumire de origine si sa reglementeze standardele de calitate a vinurilor oferite turistilor spre degustare sau achizitionare.

Obiectivele turistice ale itinerariilor viticole se refera desigur, in primul rand la vizitarea podgoriilor cu prezentarea soiurilor caracteristice, a vinurilor obtinute, a dovezilor de recunoastere pe plan intern si international - medalii, premii etc. - urmate de vizitarea complexelor de vinificatie si a cramelor.

Acestea, in spatii special amenajate ar putea sa prezinte etapele transformarii strugurilor in vin, tinand cont ca vizitatorii pot fi atat din categoria persoanelor neavizate care, astfel, pot cunoaste pe viu una dintre cele mai vechi indeletniciri omenesti, cat si din categoria initiatilor care isi pot imbogati si actualiza cunostintele proprii. Cu acest prilej se pot organiza degustari de vinuri ale podgoriilor, care sa ateste diferentierile dintre soiuri, calitati de vinuri, tehnologii de obtinere si pastrare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Podgoriile din podisurile romanesti - studiu de caz

Lucrare de licenta despre Podgoriile din podisurile romanesti - studiu de caz
Introducere..........3
1. Importanta turismului in economia nationala................4
1.1. Definitii si concepte....................................4
1.2 Criterii de clasificare a formelor de turism..............8
1.3. Factorii care influenteaza evolutia turismului...........13
1.4. Impactul turismului asupra mediului ambiant..............16
1.5. Locul si rolul turismului in economia nationala..........20

2. Viti-vinicultura...........................22
2.1 Delimitari conceptuale....................22
2.2. Istoria vinului..........................25
2.3. Sortimente de vinuri.....................33
2.4. Functiile viticulturii...................41
2.5. Caracteristicile viti-viniculturii romanesti...........45

3. Turismul viti-vinicol...................49
3.1. Particularitati ale turismului viti-vinicol in Romania.....49
3.2. Itinerarii turistice viti-vinicole.........................51

4. Podgoriile din Podisul Tarnavelor.................54
4.1. Podgoriile din Romania..........................54
4.2. Podisul Tarnavelor..............................57
4.3. Podgoria Tarnave................................61

5. Studiu de caz: Podgoria Jidvei..........65

Concluzii................71
Anexe....................73
Bibliografie.............78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Podgoriile din podisurile romanesti - studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.