Poezia erotica argheziana

Trimisa la data: 2010-11-13
Materia: Litere
Pagini: 148
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_O
Lucrare de licenta despre Poezia erotica argheziana
Poezia Toamna contine si o doza de teatralitate, un fel de dramatizare, o montare scenica , poetul construind cu atentie cadrul (parcul), decorul (fintinile, cararile infrunzite), distribuindu-se apoi pe sine cu iubita in rolurile principale ale unei povesti de dragoste, care insa s-a consumat, dar mai este jucata inca o data scena ultima a acestei povesti si derulata cu incetinitorul . Jocul actorilor este plin de trucuri sau de false gesturi : inlantuiti, strabat parcul, se aseaza pe o banca, iar bratul femeii il cuprinde pe barbat, si, dezamagita de lipsa de initiativa a acestuia, femeia isi elibereaza lacrimile (poate si din cauza exasperarii), ca o ultima incercare de a-l determina sa actioneze, si pentru a-i smulge o mangaiere.

Poezia este dominata de gesticulatie, de un limbaj non-verbal , substanta poeziei reducandu-se la un lirism gestual . Toamna reda, asemenea unei piese de teatru vizionata in reluare, o poveste cu un final trist stiut dinainte. Anotimpul este ales in deplina consonanta cu starea interioara a poetului. Mortii naturii ii corespunde moartea unei iubiri. De fapt, este mai mult decat o moarte infatisata, este un cadavru din care au ramas doar osemintele (la fel ca in similara poezie Oseminte pierdute). Exista o continua corespondenta intre cele doua planuri : natural si uman. Natura este astfel mortificata, pentru a corespunde cat mai bine vibratiilor interioare ale poetului : frunzele sunt cazute, soarele este la apus, ingerii poarta beteala fintinilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Poezia erotica argheziana

Lucrare de licenta despre Poezia erotica argheziana
Cuprins

Peridiorizarea poeziei erotice argheziene.......................3

Capitolul I. Framantarile inceputului.........................5
Etapa cuvintelor potrivite..............................5
Imposibilitatea linearitatii clipei sublime.....................5
Poezia despartirii............................18
Iubirea ca blasfemie..........................29
Iubita - cantecul strecurat in fiinta poetului......................37
Poetul-misogin si femeia vulgarizata............................42

Capitolul II. Dragostea casnica si ascetismul familial................56
Teritoriul arcadic.................................64
Gatelile miresii..............................68
Casatoria...........................84
Celebrarea femeii.............................101

Capitolul III. Naluca streinei..............................109
Depersonalizarea si ratacirea sinelui......................109
Recurenta unor imagini si simboluri..........................117
Pasul dulce al Nalucii......................119
Nonsensul vietii singuratice si resemnarea poetului..............137

Eternul Arghezi................................144

Bibliografie........................146

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Poezia erotica argheziana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.