Poezia lui Cezar Baltag

Trimisa la data: 2009-01-28
Materia: Limba Romana
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: dayanna
Lucrare de licenta despre Poezia lui Cezar Baltag
Existenta poeziei postbelice in opinia lui Ion Pop, de altfel ca si proza si dramaturgia evolueaza interesant de la epic la liric, de la continuarea traditiei la modernism si postmodernism, de la militantismul social la un lirism reflexiv ce contureaza un peisaj liric amplu diversificat intr-o variata gama tematica si estetica. Astfel, poezia a devenit un sistem de norme, de concepte ideale care sunt intersubiective.

Acum, lirica apare ca magie a verbului, ca mod de existenta, comunicand nevoia fundamentala a sufletului uman de a prinde sensul lumii.

Un reper pentru evolutia poeziei dupa cel de-al doilea razboi mondial il constituie deceniul sase, deseori etichetat ca „obsedantul deceniu” care aduce inghetul ideilor, „metoda” realismul socialist. Etapa dogmatica care se impune cunoaste o dominare a politicului si un oportunism literar. Poezia abdica de la conditia ei specifica, devenind literatura propagandistica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Poezia lui Cezar Baltag

Lucrare de licenta despre Poezia lui Cezar Baltag
Capitolul I: Viata si activitatea poetului

1.1. Contextul literar al lui Cezar Baltag.........3
1.2. Date biografice...........3
1.3. Opera Baltagiana..........5

Capitolul II: Specificul poeziei lui Cezar Baltag..............6

2.1. Metafora luminii..............6
2.2. Madona din dud sau folclorul rafinat..................29
2.3. Metamorfoze poetice.......................38
2.4. Obsesia mortii............................54

Capitolul III: Evolutia poeziei lui Cezar Baltag.................72

BIBLIOGRAFIE................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Poezia lui Cezar Baltag". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.