Poliedre - Inegalitati liniare si programare liniara

Trimisa la data: 2009-01-14
Materia: Matematica
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ciprian25fcs
Conceptele menţionate în titlul acestei lucrări, “Poliedre, Inegalităţi liniare şi Programarea liniară”, constituie trei aspecte ale uneia şi aceleiaşi entităţi matematice. Poliedrele modelează proprietăţile geometrice, inegalităţile liniare, pe cele algebrice, iar programarea liniară reprezintă aspectul computaţional al optimizării. Lucrarea este structurată pe trei capitole.

În capitolul introductiv sunt prezentate acele noţiuni din algebra liniară şi programarea liniară necesare studiului sistematic al acestor concepte. Primul subcapitol prezintă elementele fundamentale din teoria matricelor: definirea lor şi a operaţiilor, precum şi structurile algebrice determinate de clase speciale de matrice.

Al doilea subcapitol tratează spaţiul euclidian n-dimensional, cu referire doar la conceptele necesare în capitolele următoare, anume: combinaţie liniară, subspaţiu liniar, combinaţie afină, subspaţiu afin, vectori liniar independenţi şi dependenţi, vectori ortogonali,sistem de generatori şi bază.

Un subcapitol important este cel dedicat lemei substituţiei şi aplicaţiilor acesteia în determinarea unei baze pentru un subspaţiu liniar generat şi rezolvarea sistemelor de ecuaţii şi inecuaţii liniare, prezentate în subcapitolele următoare. Ultimul subcapitol realizează legătura cu secţiunea următoare, prezentând mulţimile convexe în , cu exemple din spaţiul euclidian bidimensional.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Poliedre - Inegalitati liniare si programare liniara

Cuprins

Prefaţă....................................................................1

Capitolul I. Elemente de algebra liniara...................................2

I.1. Matrice...............................................................2
I. 2. Spaţiul..............................................................4
I. 3. Lema Substituţiei şi aplicaţii.......................................6
I. 4. Sisteme de inecuaţii liniare.........................................16
I. 5. Mulţimi convexe. Conuri..............................................17

Capitolul II. Concepte si rezultate fundamentale asupra poliedrelor si inegalitatilor liniare.....................................................27

II. 1. Mulţimi şi conuri poliedrale. Teorema fundamentală a inegalităţilor liniare....................................................................27
II. 2. Teorema lui Farkas-Minkowski ÅŸi variantele ei.......................35
II. 3. Puncte extreme, Feţe, Direcţii şi Direcţii Extreme..................37
II. 4. Reprezentarea mulţimilor poliedrale.................................43

Capitolul III. Introducere in programarea liniara..........................53

III. 1. Problema programării liniare.......................................54
III. 2. Forma standard şi canonică. Transformări echivalente...............55
III. 3. Interpretarea geometrică a programării liniare în spaţiul activităţilor .......................................58
III. 4. Interpretarea geometrică a programării liniare în spaţiul resurselor .......................................62
III. 5. Puncte extreme ÅŸi optimalitate.....................................68
III. 6. Soluţii admisibile de bază. Algoritmul simplex primal..............72
III. 7. Rezolvarea sistemelor algebrice liniare cu algoritmul simplex.....80
III. 8. Metoda celor două faze de rezolvare a unei probleme de programare liniară................................81

Bibliografie:..............................................................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Poliedre - Inegalitati liniare si programare liniara ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.