Politica comerciala romaneasca

Trimisa la data: 2010-12-01 Materia: Comert Pagini: 88 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Mirela_M
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Politica comerciala romaneasca
Permeabilitatea frontierei are in vedere barierele existente in calea exporturilor si importurilor, adica structura si tipul restrictiilor comerciale practicate la intrarea/iesirea in/din tara a marfurilor. Pana in 1989, economia Romaniei s-a caracterizat printr-un inalt grad de protectie la frontiera, corespunzator politicii de substituire a importurilor. Protectia era asigurata prin mijloace indirecte cum sunt: subventionarea energiei, a produselor alimentare, controlul strict al schimburilor, etc.

Trecerea la un sistem liberalizat caracterizat printr-o permeabilitate ridicata trebuie sa aiba in vedere sistemul de protectie preexistent si masura in care acesta influenteaza utilizarea resurselor, datorita riscurilor si costurilor pe care le implica.1) Datorita faptului ca preturile la care se efectuau schimburile intre tarile fostului CAER erau foarte departe de preturile mondiale, intreprinderile romanesti erau lipsite de capacitatea de a se adapta rapid la cerintele pietei mondiale. Consecinta contactului cu preturile mondiale a fost pentru economia romaneasca, conform lui Krugman si Obsfeld "socul termenilor schimbului", care s-a soldat cu costuri social-economice de ajustare mult mai ridicate decat cele asteptate.2)
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Politica comerciala romaneasca

Lucrare de licenta despre Politica comerciala romaneasca
Cuprins

Capitolul I. Introducere....................................3

Capitolul II. Politica comerciala intre liber schimb si protectionism......................3
Economie politica, politica economica si politica comerciala delimitari conceptuale............................................4
Definirea politicii comerciale si obiectivele ei...................8
Comert liber sau protectionism...................................9

Capitolul III. Politica comerciala a Romaniei o abordare istorica
Politica comerciala a Romaniei la cumpana dintre secolul XX si XXI..................14
Cadrul juridic multilateral extern al politicii comerciale a Romaniei.......................... 14
Instrumente si masuri de politica comerciala promovate de Romania pe plan extern. Incidenta lor asupra schimburilor comerciale externe.........................19

Capitolul IV. Politica comerciala a romaniei in contextul integrarii in uniunea europeana..................................64
Integrarea economica interstatala.................................64
Interfata dintre mecanismul politic intern al protectiei in ue si relatiile internationale ....................................73

Bibliografie.................................87
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica comerciala romaneasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.