Politica de extindere a Uniunii Europene

Trimisa la data: 2009-07-15 Materia: Stiinte Politice Pagini: 48 Comentarii: 1 (citeste) Autor: manu151
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Politica de extindere a Uniunii Europene
Politica de extindere este o politica cu un rol cheie, ce impune liniile directoare in elaborarea tuturor celorlalte politici, aflandu-se in centrul lor si mai mult decat atat ea influenteaza intreaga arhitectura politica si institutionala a Uniunii Europene.

Prin insasi compozitia sa, politica de extindere, este o politica complexa in principal datorita multitudinii de domenii pe care aceasta le inglobeaza, mecanismul sau de aplicare punand in miscare o paleta larga de masuri economice, politice, juridice si sociale la nivelul fiecarui stat membru pe de o parte, si al Uniunii Europene, pe de alta parte.

O politica complexa este formata din doua dimensiuni specifice: o macro-politica si mai multe mezo-politici. ( Sedelmeier 1998,2002). Prima dimensiune, dimensiunea macro-politica constituie cadrul general al politicii, stabileste principalele obiective ce se doresc atinse prin intermediul sau precum si instrumentele ce vor fi folosite in acest scop.

Modul in care dimensiunea macro-politica influenteaza cadrul general este acela de a stabili evolutia procesului de extindere. La nivel de mezo-politici se stabilesc concret care sunt instrumentele ce vor transforma obiectivele propuse in rezultate propriu-zise.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Politica de extindere a Uniunii Europene

Lucrare de licenta despre Politica de extindere a Uniunii Europene
Cuprins

Capitolul I Cadrul general..................................1

1.1.Politica de extindere – natura si complexitatea ei.................1
1.2.1.Procesul de extindere – principalele etape.......................2
1.2.2.Importanta si rolul Acordurilor de Asociere(Acordurilor Europene)................................4
1.3.Criteriile de la Copenhaga........................5

Capitolul II Realitatea in noble state membre inainte de aderare.............................13

1.1.Indeplinirea criteriului economic de catre noile state membre..............................13
1.2.Impactul estimat al extinderii asupra noilor state membre..............................25

Capitolul III Realitatea in noile state membre dupa aderare........................29

1.Impactul extinderii asupra noilor state membre......................29

Bibliografie............................47
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica de extindere a Uniunii Europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

in ce an si unde a fost prezentata lucrarea?

andra | 2010-02-10 13:42:00
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.