Politica de marketing a unei societati prestatoare de servicii

Trimisa la data: 2009-06-22
Materia: Management
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_M
Lucrare de licenta despre Politica de marketing a unei societati prestatoare de servicii
Intreprinderea de servicii intra intr-un ansamblu de relatii cu celelalte componente ale sale. Dintre acestea se detaseaza relatiile intretinute cu clientii (relatii de piata), cu concurentii (relatii de concurenta) si cu furnizorii (relatii de parteneriat). In cadrul relatiilor de piata, in cazul intreprinderii de servicii, sunt practicate o serie de relatii specifice cu clientii, cunoscute sub denumirea de relatii preferentiale ("relationships" sau chiar "friendships") precum si o forma evoluata de relatii publice, comunicatiile cu mediul.

Relatiile preferentiale reprezinta, totodata, si o strategie specifica a marketingului serviciilor, situatie determinata, in special, de mijloacele utilizate de catre intreprindere pentru promovarea acestora.
Plasarea relatiilor preferentiale intr-o pozitie dominanta in cadrul relatiilor intreprinderii cu mediul porneste de la constatarea ca, in domeniul serviciilor, este mult mai eficient si, in consecinta mult mai util "sa ai clienti" decat "sa cauti clienti". In aceasta situatie atragerea de noi clienti reprezinta doar primul pas in desfasurarea procesului de marketing. Ea continua cu parcurgerea unui numar apreciabil de etape pana la consacrarea ca sustinator fidel.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica de marketing a unei societati prestatoare de servicii

Cuprins

Capitolul I. Marketingul serviciilor.............................3

Capitolul II. S.C. SUT CARPATI S.A. - Societate de productie si prestari servicii...........................................47
2.1. Scurta prezentare.................................47
2.2. Aprovizionarea cu materii prime.......................53
2.3. Piata producatorilor de produse si servicii similare S.C. SUT CARPATI S.A...................................56
2.4. Piata firmei S.C. SUT CARPATI S.A...........................58

Capitolul III. Marketingul la S.C. SUT CARPATI S.A.............................................60
3.1. Activitatea de promovare...................................60
3.2. Analiza Swot............................................61

Concluzii si propuneri....................................63

Bibliografie................................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica de marketing a unei societati prestatoare de servicii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.