Politica de marketing si promovarea vanzarilor

Trimisa la data: 2009-07-10
Materia: Marketing
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_Ni
Lucrare de licenta despre Politica de marketing si promovarea vanzarilor
In raport cu politica comunicarii, promovarea poate veni in sprijinul publicitatii sau a unei operatii a relatiilor publice, a sponsorizarii. Ea devine - in acest mod - o parte integranta a politicii comunicarii. Un astfel de exemplu poate fi acesta: prezenta unui esantion distribuit consumatorului este o forma promotionala a comunicarii produsului. Un alt exemplu elocvent este cel al firmei Colgate - Palmolive, care o anumita perioada de timp a decis sa utilizeze patru planuri promotionale diferite in patru orase americane, in scopul studierii pietei unui nou sapun si anume:

1. O actiune publicitara normala, completata de distribuirea unor esantioane gratuite din poarta in poarta; 2. O distribuire masiva a plusului de esantioane; 3. O actiune publicitara normala, completata de bonuri de reducere trimise prin posta; 4. O actiune publicitara normala, fara oferta speciala de lansare. Colgate a descoperit ca cea de-a treia solutie a condus la o cifra de afaceri mai mare.In raport cu merchandisingul: anumite promovari, de genul "punerii in fata" a produsului(in capatul raftului, de exemplu) se integreaza politicii de merchandising.In raport cu actiunile marketingului direct: promovarea este adesea prezenta in acest tip de operatiune pentru a propune o stimulare suplimentara: incitarea la raspuns rapid, la cumpararea in plus etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica de marketing si promovarea vanzarilor

Lucrare de licenta despre Politica de marketing si promovarea vanzarilor
Cuprins

Introducere...............................................4

Capitolul I. Locul politicii promotionale in activitatea de marketing a firmei..................................................5
1.1.Continutul si obiectivele promovarii vanzarilor....................7
1.2.Promovarea vanzarilor si politica de marketing a intreprinderii..............................................11
1.3.Folosirea tehnicilor promotionale in functie de fazele ciclului de viata a produselor............................................17
1.4.Prezentarea societatii comerciale Hehn Srl......................20
1.5.Prezantarea metodei de marketing de cercetare utilizate......................................24

Capitolul II. Tehnici de promovare sustinute de produs..................................................27
2.1.Reducerile temporare de pret......................................28
2.2.Vanzarea pe credit..........................................34
2.3.Primele si cadourile..........................................35
2.4.Concursuri, jocuri, loterii......................................38
2.5.Operatiuni cu caracter gratuit...................................40
2.6.Cross - promotion.......................................45
2.7.Garantiile produselor........................................46

Capitolul III. Tehnici de promovare care urmaresc atragerea tintei catre produs..............................................48
3.1.Punerea in valoare a produselor la locul vanzarii.................48
3.2.Publicitatea directa.......................................59

Capitolul IV. Studiu privind activitatea de marketing a societatii comerciale "HEHN" S.R.L.........................................71
4.1.Descrierea metodei de cercetare utilizata........................71

Capitolul V. Concluzii si recomandari.................................83
5.1.Concluzii................................................83
5.2.Recomandari................................................85

Anexe.....................................................86

Bibliografie.................................................102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica de marketing si promovarea vanzarilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.