Politica externa si securitatea comuna

Trimisa la data: 2009-11-14
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_O
Lucrare de licenta despre Politica externa si securitatea comuna
Dupa infiintarea PESC, statele membre sunt sigure ca " influenta lor combinata este exercitata, cat de eficient posibil, prin mijloace de actiune concertata si convergenta" ( Articolul J.2). In acest scop, au fost planificate doua proceduri noi. Consiliul poate fi de acord cu o " pozitie comuna" care este mai formala decat declaratiile CPE/PESC si tinde sa specifice scopurile Uniunii Europene. Statele membre trebuie sa isi asigure pozitiile nationale conform pozitiilor comune ale PESC. De asemenea, Consiliul poate adopta o "actiune comuna", esentialmente o decizie de a trece la actiune ( si astfel de a cheltui bani), precum trimiterea de observatori la alegeri sau trimisi la procesele de pace. Diferenta dintre pozitiile comune si actiunile comune a fost neclara.

Tratatul de la Amsterdam spune ca actiunile comune se refera la situati specifice unde actiunea operationala din partea Uniunii Europene este considerata necesara, iar pozitiile comune definesc abordarea unei anumite chestiuni de catre UE. Statele membre sunt obligate sa urmeze pozitia insusita in actiunea comuna, desi exista mijloace de a opta pentru alte actiuni. Este prima data cand s-a cazut de acord asupra unei asemenea obligatii. In ceea ce priveste Europa de Est, nu au fost adoptate pozitii comune si s-a cazut de acord asupra unei singure actiuni unite; procedurile PESC s-au dovedit a fi prea limitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica externa si securitatea comuna

Lucrare de licenta despre Politica externa si securitatea comuna
Cuprins

Capitolul I. Introducere....................3

Capitolul II. Elaborarea politicii externe...................5
Comunitatea si CPE/PESC......................6

Capitolul III. Diferenta dintre capacitati si asteptari...............14
Argumentul initial.................................32
Schimbari in cinci ani...................................34
Capacitati......................................34
Asteptari....................................37
Concluzie...................................39

Capitolul V. Cine vorbeste in numele Europei?.....................40
Strategii de politica externa europeana..........................42
Relatiile externe si PESC..................................45
In cautarea unui reprezentant pentru Europa.....................48
Actul Unic European...............................49
Tratatul de la Maastricht................................50
Tratatul de la Amsterdam............................52
Tratatul de la Nisa....................................53

Concluzie finala.....................................55

Bibliografie..........................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica externa si securitatea comuna". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.