Politica externa sovieto - iugoslave intre anii 1941 - 1945

Trimisa la data: 2009-05-13
Materia: Istorie
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_H
Lucrare de licenta despre Politica externa sovieto - iugoslave intre anii 1941 - 1945
Burghezia iugoslava nu avea o organizare uniforma in privinta politicii externe, acesta fiind obiectul unei lupte politice ascutite intre partidele politice. Spre exemplu, dupa infrangerea Frantei, in mai 1940, simpatiile cercurilor burgheze fata de francezi au diminuat, accentuandu-se tendintele stabilirii unei relatii mai stranse cu Germania si Italia3.

Acest fapt a fost conditionat si de presiunea economica si politica a Germaniei asupra Iugoslaviei, pe de o parte si activizarea elementelor reactionare si profasciste din tara, pe de alta parte. Presiunea a devenit deosebit de puternica spre sfarsitul anului 1940, cand Germania se pregatea pentru atacul asupra Uniunii Sovietice si intreprindea masuri pentru asigurarea flancului sau.

Ea si-a intensificat "coloana a cincia" in Iugoslavia4. Actiona foarte activ serviciul secret german, care a fondat o organizatie importanta de spionaj "Jupiter", avand numerosi agenti printre politicienii iugoslavi, printre functionarii si ofiteri. Prin intermediul organizatiei "Kul'turbinda", fascistii din "Zbora" lui Letici, ostasii lui A. Pavelici si a alto reactionari, Germania de desfasurat o ampla propaganda si activitate de subminare in Iugoslavia noua5.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica externa sovieto - iugoslave intre anii 1941 - 1945

Lucrare de licenta despre Politica externa sovieto - iugoslave intre anii 1941 - 1945
Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I Situatia politica si militara in Iugoslavia ( 1940-1941 )....5
1. Alipirea Iugoslaviei la Tripla Alianta............5
2. Nivelul de pregatire militara in faza initiala a razboiului. Geneza relatiilor sovieto-iugoslave.................9

Capitolul II Ocuparea si dezmembrarea Iugoslaviei.......................11
1. Actiunile militare fasciste in Iugoslavia si pozitia
fortelor politice...................11
2. Prima mare revolta in Europa ocupata..................19
3. Conducerea populara provizorie, VANEI si CNEI - Sibasici.............29

Capitolul III Eliberarea Iugoslaviei si afirmarea ei pe plan politic.........................32

Incheiere.......................35

Abrevieri.......................38


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica externa sovieto - iugoslave intre anii 1941 - 1945". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.