Politica financiara adoptata in cadrul planului de investitii si finantare

Trimisa la data: 2010-05-27
Materia: Economie
Pagini: 10
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_P
Lucrare de licenta despre Politica financiara adoptata in cadrul planului de investitii si finantare
Alegerea unei anumite structuri financiare este o decizie importanta de politica financiara daca luam in considerare faptul ca ea conditioneaza echilibrul pe termen lung al intreprinderii si gradul sau de autonomie. In general intreprinderile nu se pot autofinanta in proprortie de 100% de unde rezulta o nevoie de finantare externa. Este vorba de selectarea mijloacelor financiare externe, deci de punerea in aplicare a unei politici financiare. Decizia priveste volumul finantarii externe in raport cu resursele proprii si structura acestei finantari. Managerul decide asupra repartizarii intre credite si capitaluri permanente pe de o parte si structura capitalurilor permanente pe de alta parte ceea ce permite echilibrarea planului de finantare.

Alegerea unei anumite structuri financiare este o variabila decizionala care nu depinde doar de obiective de crestere, de rentabilitate si de risc. Decizia de finantare este supusa unor anumite constrangeri din parte grupurilor care o pot influienta: actionari, banci, creditori, stat si a unor constrangeri financiare cu caracter conjunctural: starea pietei financiare, devalorizarea monetara, variatia ratei dobanzii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica financiara adoptata in cadrul planului de investitii si finantare

Cuprins


1. Introducere.......3

2. Autofinantarea..........7

3. Finantarea intreprinderii prin emisiunea de actiuni.......10

4. Creditarea bancara pe termen mediu si lung.........20

5. Rascumparare la optiune........42

6. Leasingul.........45

7. Costul capitalului.......64

Bibliografie.........72
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica financiara adoptata in cadrul planului de investitii si finantare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.