Politica mediului in cadrul Uniunii Europene

Trimisa la data: 2010-08-24
Materia: Geografie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_S
Lucrare de licenta despre Politica mediului in cadrul Uniunii Europene
Dezvoltarea economiei ca urmare a revolutiei industriale a avut efecte pozitive, usurand munca fizica, ducand la cresterea nivelului de trai si facilitand schimbul rapid de informatii si prin aceasta inlesnind comunicarea interumana, dar a perturbat in acelasi timp grav mediul inconjurator. Intrarea petrolului pe scena istoriei tehnologice s-a facut simtita in ultima parte a secolului al XIX-lea, acesta fiind cel mai important factor din dezvoltarea umana. Se stie ca industria petrolului are un potential poluant ridicat si, tocmai de aceea, protectia mediului trebuie sa fie o activitate constienta, fundamentata stiintific, avand drept scop prevenirea poluarii.

In ceea ce priveste activitatea de protectie a mediului in schelele petroliere, aceasta se desfasoara atat in timpul activitatii de foraj, al punerii in productie si exploatarii hidrocarburilor, cat si al transportului produselor petroliere de la sonde spre parcuri de separare si de aici spre depozite de tratare si livrare. Aceasta mai cuprinde activitatea de redare in circuitul agricol sau silvic a terenurilor dupa incetarea activitatii, cat si depozitarea detritusurilor rezultate din activitatea de foraj si extractie, in bataluri special amenajate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica mediului in cadrul Uniunii Europene

Lucrare de licenta despre Politica mediului in cadrul Uniunii Europene
Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I. Politica de mediu - cale de armonizare a intereselor omului cu cele ale naturii........5
1.1. Politica de mediu si instrumentele sale............5
1.1.1. Avantaje si dezavantaje ale utilizarii instrumentelor de reglementare, economice si juridice.............14
1.1.2. Consecinte economice directe si indirecte ale utilizarii instrumentelor economice.......16
1.2. Componentele politicii de mediu...........19
1.3. Obiectivele politicii de mediu.............23

Capitolul II. Uniunea Europeana si politica de mediu...........24
2.1. Scurt istoric............24
2.2. Situatia actuala.........26
2.2.1 Baza legala.............26
2.2.2. Institutiile implicate in politica de mediu............27
2.2.3. Obiectivele politicii de mediu................29
2.2.4. Principiile pe care se bazeaza politica de mediu............43
2.2.5. Strategiile politicii de mediu...............44
2.3. Aspecte problematice ale politicii de mediu europene..........51

Capitolul III. Politica de mediu Europeana in Romania.............57
3.1.Scurt istoric.............57

Bibliografie.................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica mediului in cadrul Uniunii Europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.