Politica monetara a tarilor membre si FMI

Trimisa la data: 2010-04-28
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Grigore_Op
Lucrare de licenta despre Politica monetara a tarilor membre si FMI
Concomitent cu derularea Planului Marshall se infiinteaza Uniunea Europeana de Plati, care functioneaza ca o sursa de compensatie intre tarile europene. Considerand functionarea UEP ca o masura discriminatoare care obstaculeaza convertabilitatea monedelor europene participante la aceasta uniune in raport cu celelalte monede, FMI decide, in 1948 ca tarile participante la aceasta organizatie sa li se interzica accesul la resursele Fondului.

Totodata Franta si Marea Britanie se abat in anii 1948 si 1949 de la regulile FMI privind stabilirea paritatii oficiale unice si respectiv procedura devalorizarii, ceea ce blocheaza ulterior accesul lor la resursele Fondului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica monetara a tarilor membre si FMI

Cuprins


Capitolul I. FMI - origine si evolutie.........3
Origine si evolutie..........3
Cronologia evenimentelor.........16

Capitolul II. Cadru institutional si financiar......20
2.1 Organizare..........20
2.2 Functii.........25
2.3 Resursele............27
2.4 Imprumuturi..........30
2.5 Facilitati de credit.........31
2.6 Drepturile speciale de tragere (dst).......37

Capitolul III. Implicarea FMI in politica monetara a tarilor membre.....40
3.1 Ajustarea structurala in tarile in curs de dezvoltare...........40
3.2 Ajutorul pentru tarile in curs de tranzitie.........51
3.3 Fosta URSS.........56

Bibliografie............63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara a tarilor membre si FMI". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.