Politica monetara a unei banci in perioada de tranzitie

Trimisa la data: 2010-06-26
Materia: Finante-Banci
Pagini: 112
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_E
Lucrare de licenta despre Politica monetara a unei banci in perioada de tranzitie
Politica economica reprezinta forma sub care se realizeaza aceasta interventie si se compune din: instrumentele si mecanismele utilizate de stat pentru a interveni; cadrul institutional in care se actioneaza. Intrucat in lumea contemporana exista o diversitate de obiective, precum si de instrumente, mecanisme si institutii implicate, in mod frecvent se utilizeaza pluralul de politici economice.

In sistemele dictatoriale, cu economii bazate pe planificare centralizata, statul intervine direct, prin mijloace administrative, in influentarea proceselor economice. Variabilele esentiale - preturile, salariile, productia, acumularile, rentabilitatea etc. - sunt stabilite centralizat de catre planul central, in baza unor balante materilae primare de echilibru si ele raman fixe pe perioade indelungate. Pietele sunt practic desfiintate sau marginalizate, banii sunt simpli numitori comuni ai unor variabile planificate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica monetara a unei banci in perioada de tranzitie

Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Politica monetara, componenta esentiala a politicii economice a statului.............5

Capitolul II Instrumente ale politicii monetare utilizate de banca centrala. ...............35

Capitolul III Tendinte actuale ale politicii monetare in tari dezvoltate...............69

Capitolul IV Reforma sistemului bancar, a instrumentelor si politicii monetare in perioada de tranzitie, in Albania...............85

Bibliografie..............109Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara a unei banci in perioada de tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.