Politica monetara in Europa Centrala si de Est

Trimisa la data: 2010-06-28 Materia: Stiinte Politice Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Adriana_Ro
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Politica monetara in Europa Centrala si de Est
Pe parcursul ultimelor decenii au existat trei strategii standard de politica monetara care s-au bucurat de succes in ceea ce priveste furnizarea unei ancore nominale eficiente, respectiv tintirea agregatelor monetare, tintirea cursului de schimb si tintirea inflatiei. Frankel (1995) a sugerat o strategie alternativa ca fiind cea mai potrivita pentru economiile semi-deschise, si anume tintirea veniturilor nominale; cu toate acestea, o problema majora ridicata de aceasta strategie o constituie faptul ca nu a fost pusa in practica niciodata, nici de tarile industrializate, nici de cele emergente (Mishkin si Savastano, 2000).

Dintre strategiile standard, numai tintirea cursului de schimb si tintirea inflatiei sunt utilizate in prezent de noile state membre UE din Europa Centrala si de Est. Tintirea agregatelor monetare a pierdut sustinerea pe care o avea in aceste tari, situatie intalnita in trecut si in majoritatea tarilor dezvoltate, in urma dezintegrarii relatiei anterior stabile dintre agregatele monetare si inflatie; aceasta evolutie este legata in special de remonetizarea accelerata, care s-a manifestat dupa ce inflatia a coborat la niveluri moderate, sectorul bancar a fost privatizat, iar fluxurile de capital liberalizate.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Politica monetara in Europa Centrala si de Est

Lucrare de licenta despre Politica monetara in Europa Centrala si de Est
Cuprins

Introducere............3

Capitolul I. Politicile monetare. Abordare teoretica...........5
1.1.Prezentare generala.............5
1.2.Strategii, obiective si instrumente ale politicii monetare...........7

Capitolul II. Politicile monetare in Europa Centrala si de Est........12
2.1. Prezentare generala...........12
2.2. Necesitatea unor politici monetare in Europa Centrala si de Est..............19
2.3. Politica monetara comuna...............22
2.3.1. Politica monetara unica: obiective, principii si instrumente..........24
2.3.2. Principiile generale ale politicii monetare unice..........32
2.3.3. Instrumentele politicii monetare unice.............33
2.3.4. Analiza politicii monetare unice dupa 1999.........38

Capitolul III. Studiu de caz. Politica monetara in Romania........43

Concluzii........50

Bibliografie..........53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara in Europa Centrala si de Est". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.