Politica monetara in cadrul unei banci

Trimisa la data: 2010-08-01
Materia: Finante-Banci
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luminita_P
Lucrare de licenta despre Politica monetara in cadrul unei banci
"Factorii ce sustin stabilitatea politicii monetare sunt predictibilitatea si consistenta in politica monetara", spune Robert Mundell. Daca autoritatile monetare vor face publice tintele si strategiile lor, piata si publicul critic isi vor putea exprima convingerile in legatura cu inflatia. Totusi, nu se poate spune ca politica Bancii Centrale Europene este mai transparenta decat cea a Rezervelor Federale. Din punct de vedere al politicii monetare, previziunile pentru euro sunt favorabile. Tratatul de la Maastricht este clar in ceea ce priveste stabilitatea preturilor ca tinta a politicii monetare.

Cu toate ca Sistemul European al Bancilor Centrale poate si trebuie sa coopereze cu Uniunea Monetara pentru realizarea obiectivelor sale, acest lucru poate fi interzis, daca o asemenea asistenta va intra in conflict cu stabilitatea preturilor. Politica monetara nu va fi folosita pentru reducerea somajului prin "inflatia surpriza" ori pentru a elimina datoriile publice. Ramane o discretie considerabila din partea Bancii Centrale Europene. Cazul cursului de schimb este foarte puternic pentru o economie deschisa mica situata langa un mare si stabil vecin (cum ar fi Austria si Belgia pentru Germania), dar nu atat de puternic pentru Uniunea Monetara Europeana ca un tot.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica monetara in cadrul unei banci

Cuprins

Capitolul I. Introducere.....................................3

Capitolul II. Moneda internationala - definire si caracteristici....................................6

Capitolul III. De la ecu la euro....................................13

Capitolul IV. Banca centrala europeana..................................28

Capitolul V. Zona euro - zona monetara optimala....................................44

Capitolul VI. Euro si romania. Procesul de adoptare a aquis - ului
comunitar....................................77

Capitolul VII. Concluzii....................................94

Bibliografie....................................99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara in cadrul unei banci". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.