Politica monetara si de credit a unei societati

Trimisa la data: 2010-06-26 Materia: Economie Pagini: 150 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ionut_La
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Politica monetara si de credit a unei societati
In privinta organizarii Bancii Nationale, legea din 17 aprilie prevedea in cuprinsul art. 17-26, ca administrarea acesteia se relizeaza prin Consiliul de administratie format din sase directori si un guvernator care "precede Consiliul de administrare" si face sa se execute deciziile lui. De asemenea in cadrul bancii functioneaza un Consiliu de sapte cenzori care impreuna cu Consiliul de administratie formeaza Consiliul general.Daca se analizeaza activitatea din primele decenii de la infiintarea bancii de emisiune in tara noastra, rezulta evident efectele pozitive resimtite in economie.

Conditiile pietei s-au schimbat implicit dupa ce principala institutie financiara a oferit un volum insemnat de credite sub forma de scont, cu dobanda situata in decurs de 20 de ani, intre 4-6% cu cateva depasiri de scurta durata.In primul razboi mondial, Puterile Centrale care ocupau o parte din teritoriul Romaniei si-au pus amprenta in sistemul bancar, subminand economia prin introducerea de "lei noi", bani emisi de Banca Generala Romana (banca de capital german). Acesti bani proveneau dintr-un "depozit de numerar", depozit fictiv, de fapt banii emisi au fost folositi pentru diferite "plati", ei putand fi tipariti la discretie si deci reprezentand un instrument de jaf si incalcare a suveranitatii Romaniei.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Politica monetara si de credit a unei societati

Lucrare de licenta despre Politica monetara si de credit a unei societati
Cuprins

Introducere..........................................4

Capitolul I. Prezentarea Bancii Nationale a Romaniei..................7
Scurt istoric al Bancii Nationale a Romaniei........................7
Rolul si functiile Bancii Nationale a Romaniei.......................13
Rolul politicii monetare................................19

Capitolul II. Obiectivele politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei........................................21
2.1. Politica economica si politica monetara.......................21
2.2. Evolutii in politica monetara..........................24
2.3. Obiectivele politicii monetare...........................37

Capitolul III. Macrostabilitatea economica prin instrumente de politica monetara................................45
3.1. Prezentare generala.......................45
Politica ratei dobanzii de refinantare..........................50
3.3. Politica operatiilor la piata libera(open market)................58
3.4. Rezervele bancare minime obligatorii........................83
3.5. Politica valutara...............................103

Capitolul IV. Principalii indicatori macroeconomici si modalitati de perfectionare a activitatii Bancii Nationale a Romaniei...............110
4.1. Principalii indicatori macroeconomici.....................110
4.2. Modalitati de perfectionare a activitatii Bancii Nationale a Romaniei in prezent si in etapa imediat urmatoare.................132

Concluzii si propuneri....................................142

Bibliografie..................................147
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara si de credit a unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.