Politica monetara si echilibrul monetar

Trimisa la data: 2009-09-14
Materia: Economie
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laur_H
Lucrare de licenta despre Politicia monetara si echilibrul monetar
Spre deosebire de politicile monetare, politicile fiscal-bugetare urmaresc nu numai influentarea cererii globale din economie (intrucat impozitele reduc cererea agregata, mai mult sau mai putin, in functie de marimea lor, iar cheltuielile bugetare o majoreaza) dar si influentarea cereri in anumite sectoare ale economiei. Statul poate, pe aceasta cale, sa intervina direct si specific, nu numai pentru atenuarea ciclului conjunctural recesiune-avant, dar si pentru stimularea sau descurajarea anumitor ramuri si sectoare economice (industrie, agricultura, turism, infrastructura etc.).

Experienta istorica a aratat ca politicile monetare sunt, mai degraba, asimetrice (cu eficienta mare in combaterea inflatiei, dar eficienta mica in stimulrarea cresterii economice), generale (afecteaza intreaga societate), cu impact intarziat si difuz.In schimb, politicile fiscale sunt simetrice (cu efecte apropiate atat in sens deflationist, cat si expansionist), specifice si sectoriale (pot fi localizate pe anumite domenii) si cu impact rapid si puternic focalizat. In plus, interventia statului prin politicile fiscale este transparenta si cunatificabila.Comparativ cu isntrumentul monetar, instrumentele fiscal-bugetare sunt extrem de diversificate. Ele pot fi grupate pe urmatoarele categorii mari:impozitarea, cuprinzand impozitele directe, (impozitul pe veniturile persoanelor fizice, impozitul pe profit) si impozitele indirecte (taxa pe valoarea adaugata, accizele s.a.).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica monetara si echilibrul monetar

Lucrare de licenta despre Politicia monetara si echilibrul monetar
Cuprins

Capitolul I. Teorii monetare de-a lungul timpului......................3
1. Conceptul de teorie monetara.............................3
2. Metalismul..............................4
3. Sistemul clasic.................................5
4. Gandirea nominalista......................................10
5. Politica monetara la Keynes...............................11
6. Politica monetara in cadrul modelului ISLM..........................13
7. "Regula de aur" a politicilor monetariste.......................18
8. Neometalismul.......................................19

Capitolul II. Politica monetara in contextul politicilor economice.................................21
2.1 Principalele grupe de politici economice.....................21
2.2 Obiectivele politicii monetare............................24
2.3 Instrumentele politicii monetare................................27
2.4 Concluzii....................................37

Capitolul III. Cadrul politicilor monetare si de credit in Romania in perioada 1991-1997..................................40
1. Instrumentele utilizate................................40
2. Ratele dobanzilor la creditele de refinantare......................50
3. Acordurile Romaniei cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala in anii 1991-1996......................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica monetara si echilibrul monetar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.