Politica stocurilor de marfuri la o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-11-25
Materia: Comert
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_M
Lucrare de licenta despre Politica stocurilor de marfuri la o societate comerciala
La incheierea exercitiului, evaluarea bilantiera constituie o actiune completa, efectuandu-se cu prilejul inchiderii conturilor, in vederea intocmirii bilantului contabil.In bilantul contabil elementele se evalueaza si se reflecta la valoarea de intrare in patrimoniu, respectiv valoarea contabila pusa de acord cu rezultatele inventarierii, stabilindu-se:diferente cantitative constatate in plus sau in minus intre situatia scriptica din contabilitate si situatia faptica de pe teren, care se inregistreaza in contabilitate pentru punerea acesteia de acord cu realitatea;diferente rezultate din compararea valorii de intrare (contabile) a elementelor patrimoniale si valoarea de utilitate (de inventar) a acelorasi elemente, stabilite la inventariere.

Tinand seama de principiul prudentei aceste diferente sunt tratate astfel:pentru stocurile la care au rezultat diferente in plus intre valoarea de inventar si valoarea de intrare, in bilant ele se mentin la valoarea de intrare.Plusul de valoare egal cu diferenta dintre valoarea de inventar si valoarea de intrare (mai mica), fiind o majorare incerta, nu se inregistreaza in contabilitate.pentru stocurile la care au rezultat diferente in minus intre valoarea de inventar si valoarea de intrare, in bilant ele se mentin la valoarea de intrare.Diferentele constatate in minus intre valoarea de inventar si valoarea de intrare (mai mare) se inregistreaza in contabilitate prin constituirea unui provizion.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politica stocurilor de marfuri la o societate comerciala

Lucrare de licenta despre Politica stocurilor de marfuri la o societate comerciala
Cuprins

Capitolul I. Notiuni generale.........................3
1.1. Introducere.......................3
1.2. Prezentarea generala a societatii............................4

Capitolul II. Organizarea contabilitatii stocurilor..................7
2.1. Obiectivele si factorii contabilitatii stocurilor................7
2.2. Continutul si structura stocurilor.........................8
2.3. Organizarea contabilitatii stocurilor..................11

Capitolul III. Caracterizarea generala a operatiunilor cu marfuri si
reflectarea in contabilitate a marfurilor........................33
3.1. Operatiuni cu marfuri in cazul utilizarii metodei inventarului permanent......................33
3.2. Metoda inventarului intermitent...........................73
3.3. Contabilitatea diverselor operatii privind stocurile de marfuri....................74

Capitolul IV. Analiza stocurilor de marfuri.......................104

Capitolul V. Concluzii si propuneri...........................116

Bibliografie...............................119

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politica stocurilor de marfuri la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.