Politici educationale centrate pe scoala si comunitate

Trimisa la data: 2009-07-23
Materia: Psihologie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_T
Lucrare de licenta despre Politici educationale centrate pe scoala si comunitate
Scoala are deci o responsabilitate privind legea. Nu este vorba de a face sa dispara toate transgregarile legii. Emanciparea, socializarea si achizitia de cunostinte: trei functii ale scolii care nu pot fi disociate. Nici una dintre ele nu functioneaza fara celelalte. Pentru ca copilul, acest cetatean in devenire, este un tot, scoala nu poate separa prin opozitie, misiunile sale educative si de socializare. Educarea copiilor nostri este cea mai nobila responsabilitate si fara indoiala una din cele mai grele.

Aceasta responsabilitate este a natiunii care pune in practica delegarea barbatilor si femeilor care au ales meseria de invatator. O meserie al carui exercitiu cotidian a devenit dificil, cu atat mai mult in zonele de educatie prioritara. Dar o meserie a carei utilitate sociala ca sens singular devine primordiala. Numarul politicilor educative indreptate spre progres este mare. Prea mult timp cei care s-au ocupat de educatia nationala au crezut sau au facut sa se creada ca egalitatea sanselor se realizeaza gratie sistemului unic, al teritoriului national, identic pentru toti elevii. Aceasta egalitate aparenta nu era in realitate decat un paravan destinat sa mascheze permanenta profunzimilor inegalitatilor intre conditiile de plecare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politici educationale centrate pe scoala si comunitate

Cuprins

Cuvant inainte...................................3

Capitolul I. Definirea terminologiei specifice temei.....................................5
1. Incursiune in evolutia termenului de "comunitate"........................................5
2. Prezentarea termenului de "politici educationale" si modul in care se situeaza acestea la nivel local..........................13

Capitolul II. Istoria experientelor politicilor educationale si impactul asupra comunitatii:...............................21
1. Scurta istorie comparata asupra "politicilor educationale" in lume.....................................21
2. Avantaje si dezavantaje ale politicilor educationale comunitare.........................................34

Capitolul III. Politica educationala a Ministerului Educatiei din Romania - repere desprinse din "Cartea reformei invatamantului romanesc"............................................44

Capitolul IV. Cercetare - prelucrarea datelor........................48

Concluzii si implicatii..........................................63

Bibliografie selectiva.................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politici educationale centrate pe scoala si comunitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.