Politici publice privind migratia in conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana - Romania vs. Marea Britanie

Trimisa la data: 2013-06-30
Materia: Drept
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ota27
Lucrare de licenta despre Politici publice privind migratia in conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana - Romania vs. Marea Britanie
Migratia nu reprezinta un fenomen nou, ea existand din totdeauna in diferite forme de manifestare. Cu toate acestea, in Romania s-a dezvoltat cu precadere dupa anul 1989. Odata cu disparitia regimului comunist, tarile din Estul Europei au incercat sa scape de trecut prin integrarea in Uniunea Europeana. Au urmat o serie de negocieri, constand in schimbarea legislatiei, a strategiei de aparare, a politicilor publice, inclusive politicile privind migratia.

Scopul acestei lucrari este de a analiza in primul rand, modul in care sunt respectate legile in privinta lucatorilor imigranti in cadrul Uniunii Europene; in al doilea rand, cazul Romaniei in urma aderarii la Uniunea Europeana si reactiile legislative din Marea Britanie la acest capitol. Migratia sau deplasarea rapida a fortei de munca spre tarile din Vestul Europei, reprezinta pentru Romania o situatie grava. Aceasta este marcata de implozia economiei de tip socialist, aparitia foarte rapida a unei categorii de oameni foarte bogati si saracirea rapida a populatiei, concomitant cu cresterea infractionalitatii economice, financiare si de drept comun.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politici publice privind migratia in conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana - Romania vs. Marea Britanie

Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Migratia: fenomen si politica publica.......................................6
1.1. Notiuni teoretice. Definitii, tipologia politicilor publice, componente.....................6
1.2. Problema migratiei la nivelul politicilor publice..................................................13
1.3. Cauze si efecte ale migratiei la nivel international................................................19

Capitolul II. Politica Uniunii Europene privind migratia................................................25
2.1.Primele actiuni intreprinse la nivel european. Anii 1957-1993............................26
2.2.Politica migratiei in contextul Tratatului de la Amsterdam...................................32
2.3.Rezolutiile Uniunii Europene dupa 2010.................................................39

Caitolul III. Politica migratiei in Romania si Marea Britanie...............................................45
3.1.Legislatia Romaniei si a Marii Britanii, in domeniul migratiei, dupa 1989.......................................45
3.2.Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Migratia - problema si solutii........................................51
3.3.Perspective pentru viitor privind migratia.....................71

Concluzii..............................................77

Bibliografie............................................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politici publice privind migratia in conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana - Romania vs. Marea Britanie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.