Politicile monetare din cadrul economiilor deschise

Trimisa la data: 2010-11-19
Materia: Finante-Banci
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicolae_B
Lucrare de licenta despre Politicile monetare din cadrul economiilor deschise
In doua situatii abordarea monetara confera politicii monetare o anumita eficacitate interna. De exemplu, pe termen scurt, daca autoritatile monetare ar reusi suprimarea (sterilizarea) efectelor monetare ale soldului extern, s-ar castiga un anumit control asupra ofertei monetare interne. Sterilizarea este, insa, costisitoare, mai cu seama cand stocul de rezerve valutare este in pericol sa dispara. In plus, miscarile de capital foarte mobile pot elimina serios tentativele de sterilizare. O a doua situatie in care politica monetara poate fi orientata catre obiectivele interne, priveste cazul economiei mari, care furnizeaza lichiditate internationala.

De exemplu, Statele Unite ale Americii, nu au ezitat deseori sa aplice politici monetare "umflate" (de cresterea componentei interne) prin iesirile de devize. Asa cum subliniaza monetaristii, aceste devize, in speta dolarii, s-au constituit in depozite in bancile americane. Paradoxal, cresterea creditului intern ar fi fost chiar insotita de intrari suplimentare de devize. Analiza pozitiei speciale a S.U.A. in economia mondiala a oferit monetaristilor si posibilitatea de a explica inflatia internationala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politicile monetare din cadrul economiilor deschise

Cuprins

Capitolul I. Caracteristici ale economiei deschise.....................3
I.1 Exporturi, importuri, balanta de plati externe......................3
I.2 Abordarea monetara a balantei de plati........................10
I.3 Piata valutara si rata de schimb..........................18

Capitolul II. Politica monetara, instrumente si scopuri...............54
II.1 Modele monetare ale ratei de schimb: cazul preturilor flexibile...............................54
II.2 Politici monetrae, asteptari si rata de schimb.....................58
II.3 Tintirea ratei inflatiei...............................59

Capitolul III. Costul dezinflatiei intr-un regim cu rate de schimb....................................78
III.1 Generalitati.........................................78
III.2 Mdelul Buiter-Miller........................................80
III.3 Costul deflatiei cand are loc o interventie nesterilizata......................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politicile monetare din cadrul economiilor deschise". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.