Politicile monetare in cadrul mixului politicii fiscale

Trimisa la data: 2010-08-22
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Io
Lucrare de licenta despre Politicile monetare in cadrul mixului politicii fiscale
Politica fiscala reflecta, optiunea guvernului fiecarei tari privind alegerea criteriilor de stabilire a dreptului de a impune si a tehnicilor de impunere. Impunerea aceleasi materii impozabile prin doua sau mai multe impozite in favoarea aceleasi administratii publice sau a unor administratii publice diferite, in cadrul aceluiasi exercitiu financiar, determina aparitia dublei impuneri economice.

Politica fiscala promovata de guverne poate mentine, elimina sau diminua dubla impunere economica, prin utilizarea unor procedee specifice ( procedeul imputatiei, reducerii, deducerii) in cadrul tehnicilor de impunere.Din punct de vedere politic se disting state de tip unitar si respectiv federal. In cazul statelor unitare guvernul central deleaga un anumit numar de decizii si competente fiscale administratiilor publice locale. In statele federale suveranitatea fiscala este repartizata intre guvernul federal si guvernele statelor componente si de aici in anumite limite administratiilor publice locale, conform prevederilor constitutionale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Politicile monetare in cadrul mixului politicii fiscale

Cuprins

Capitolul I Politica fiscala...........3

Capitolul II Politica monetara.........19

Capitolul III Imbinarea politicii fiscale si a politicii monetare....58

Capitolul IV Punctul initial al tranzitiei in Romania..........68

Consideratii finale...........95

Bibliografie..........99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Politicile monetare in cadrul mixului politicii fiscale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.