Posesia

Trimisa la data: 2013-08-09
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Posesia
Prerogativele (atributele) dreptului de proprietate alcatuiesc substanta insasi a dreptului de proprietate, cu unele particularitati impuse de natura bunurilor ce formeaza obiectul acestui drept.In textele Codului civil si legislatiei ce completeaza acest cod atributele dreptului de proprietate nu sunt clar precizate. De aceea doctrina juridica acorda un spatiu larg acestora, apeland nu numai la terminologia dar si la doctrina dreptului roman . Aceste atribute sunt posesia (jus utendi), folosinta(jus fruendi), dispozitia(jus abutendi).

Ne-am oprit, insa asupra celei ce ne intereseaza, in mod special -POSESIA
Posesia (Jus utendi) este o stare de fapt si nu o stare de drept care presupune puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra lucrului. Ea constituie manifestarea exterioara sau semnul exterior al existentei dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Posesia

Cuprins

Capitolul I Posesia. notiune si reglementare.........3

Capitolul II Calitatile posesiei ..........27

Capitolul III Viciile posesiei ........39

Capitolul IV Efectele posesiei in noul cod civil.....42

Capitolul V Posesia de la vechiul la noul cod civil (studiu comparative).........62

Concluzii...........69

Bibliografie........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Posesia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.