Posibilitati de finantare a proiectelor de investitii

Trimisa la data: 2012-05-04
Materia: Administratie Publica
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: kta
Lucrare de disertatie despre Posibilitati de finantare a proiectelor de investitii
Proiectele publice sunt instrumente de punere in practica a strategiei administratiei, a autoritatilor publice, folosind resurse investitionale pe o perioada limitata si intr-o stricta localizare la nivel national sau local.Expresia concreta a procesului de realizare /transpunere in practica a proiectelor de investitii publice si a rezultatelor lor este cunoscuta in practica investitionala sub denumirea de lucrari publice.
Suportul financiar al realizarii proiectelor publice are denumirea generica de investitii publice, care pot fi definite astfel "consum/cheltuieli de resurse investitionale cu scopul crearii cadrului normal de desfasurare a serviciilor destinate membrilor unei colectivitati teritoriale".

Trasatura specifica de baza a investitiilor publice,fata de cele din sectorul privat,consta in faptul ca : atributiile si competentele actorilor programelor de investitii, la nivel de administratie publica centrala sau locala , se stabilesc prin Legea Finatelor Publice Locale; de aceea , Guvernul, Ministerul Finantelor Publice si ordonatorii de credite au sarcini specifice in gestiunea bugetului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Posibilitati de finantare a proiectelor de investitii

Lucrare de disertatie despre Posibilitati de finantare a proiectelor de investitii
Cuprins

Introducere......................................................4

Capitolul I. Investitii publice.....................................5

Capitolul II. Finantarea investitiilor publice...........................9
2.1 Bugetul propriu.................................................9
2.2 Accesul la alocatiile de la bugetul de stat......................10
2.3 Credite....................................................11
2.4 Concesionarea lucrarilor de investitii.......................11
2.5 Parteneriatul public - privat.........................11

Capitolul III. Parteneriatul public-privat.........................12
3.1 Prezentare generala...................................12
3.2 Tipuri de parteneriat public- privat..........................13
3.3 Principalele tipuri de contracte PPP incheiate de Consiliile Judetene conform legislatiei romane..............................20
3.4 Pasi obligatorii in realizarea PPP...............................21
3.5 Procedura practica de realizare a PPP............................23
3.6 Avantaje si riscuri in cadrul PPP...............................24
3.7 Elemente de baza pentru implementarea unui PPP de succes...............................25
3.8 Obstacole in implementarea PPP..................................27

Capitolul IV. Procedura practica de initiere si finalizare a parteneriatului public-privat pentru realizarea sistemului informatic integrat in administratia locala a judetului Prahova..................28

Concluzii.......................................39

Bibliografie............................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Posibilitati de finantare a proiectelor de investitii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.