Posibilitati de imbunatatire a calitatii softului

Trimisa la data: 2010-05-21
Materia: Informatica
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marcel_C
Lucrare de licenta despre Posibilitati de imbunatatire a calitatii softului
In centrul modelului Boehm se regaseste notiunea "utilitatea pentru utilizator". La nivelul cel mai superior (inalt) este Utilitatea Generala (General Utility) a softului; inainte de toate softul trebuie sa fie util! Modelul se rafineaza in nivele succesive, conceptul de utilitate respectand utilizatori diferiti. Primul tip de utilizator este chiar beneficiarul care evalueaza softul in termeni Utilitatea asa cum este (As-is Utility). Totusi pot sa existe alte persoane care au nevoie sa foloseasca programul pe calculatoare diverse la locatii diferite.

Necesitatea acestor utilizatori secundari afectati de portabilitate au adaugat la grupul de proprietati Utilitatea Generala, proprietatea Portabilitatea produsului soft pe platforme noi de hard sau noi sisteme de operare. Al treilea tip de utilizator este programatorul care intretine sistemul, executand schimbari cerute de catre beneficiar sau corectarea erorilor depistate de catre client. Abilitatea de intretinere (Maintainability) a softului este afectata de catre capacitatea programatorului de a intelege, a testa si a modifica programul. Abilitatea de intretinere este usurinta cu care se pot efectua schimbari pentru a satisface cerintele noi sau pentru a corecta deficientele. Un soft bine proiectat trebuie sa fie destul de flexibil sa se adapteze la schimbarile viitoare la aparenta noilor cerinte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Posibilitati de imbunatatire a calitatii softului

Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Definirea calitatii produselor Soft.........................................................5
1.1. Asigurarea calitatii produsului Soft.....................................................6
1.2. Modele de calitate............................................14

Capitolul II. Metode si modele de imbunatatire a calitatii softului...............................................26
2.1. "Criza SoftuluiI"..........................................26

Capitolul III. Aplicatii pentru caluclarea indicatorilor in vederea evaluarii calitatii produselor Soft...................................26

Bibliografie....................................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Posibilitati de imbunatatire a calitatii softului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.